Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το Photoshop Έγινε 25 Χρονών

Το Photoshop, το αγαπημένο πρόγραμμα των γραφιστών και όχι μόνο, έγινε στις 19 Φεβρουαρίου 2015 25 χρονών. Συγκεκριμένα, πριν από 25 χρόνια κυκλοφόρησε στην αγορά η έκδοση Photoshop 1.0 χάρη στην οποία έγινε ευκολότερη η επεξεργασία / δημιουργία εικόνων και οι celebrities… ομορφότεροι.

Το λογισμικό ξεκίνησε το 1988 να αναπτύσσει ο Thomas Knoll και μόλις το είδε ο αδερφός του, John Knoll, του έδωσε ιδέες και τον βοήθησε πιο μετά να το πουλήσει. Ο John Knoll τότε δούλευε ως επικεφαλής των οπτικών εφέ στο studio Industrial Light and Magic του George Lucas. Το 1989 τα δύο αδέρφια κατάφεραν να πουλήσουν το λογισμικό (που ονόμαζαν Display) στην Adobe Systems η οποία από τις 19 Φεβρουαρίου 1990 το πουλούσε για $1000 ως Photoshop. Αυτό το ποσό μπορεί να ακούγεται υψηλό, αλλά στη πραγματικότητα δεν ήταν καθόλου – τότε μόνο εταιρίες μπορούσαν να επεξεργαστούν ψηφιακά εικόνες και χρεωνόντουσαν $300/ώρα.

Μέχρι και σήμερα το Photoshop παραμένει από τα κορυφαία εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών (και όχι μόνο) και χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο το χρησιμοποιούν. Ο Thomas Knoll μέχρι και την έκδοση CS4 ήταν επικεφαλής του λογισμικού του, όμως τώρα δουλεύει επάνω στο Camera Raw plug-in το οποίο επιτρέπει την επεξεργασία εικόνων RAW από φωτογραφικές μηχανές. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο παρουσίασης του John Knoll για τη πρώτη έκδοση, ενώ στο επόμενο μπορείτε να δείτε πως οραματίζεται το μέλλον του Photoshop η Adobe (τότε στα Mac και τώρα στα Windows PC).


Μοιράσου το με τους φίλους σου: