Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2016

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

AMD Radeon Pro SSG: Η GPU με ενσωματωμένο δίσκο SSD

Η AMD ανακοίνωσε τη νέα κάρτα γραφικών AMD Radeon Pro SSG η οποία φέρνει μια νέα ιδέα στην αγορά, αφού ενσωματώνει έναν SSD δίσκο χωρητικότητας 1 TB για καλύτερες επιδόσεις.

Καταρχάς θα αναρωτιέστε «γιατί να βάλει έναν δίσκο σε μια GPU;» Φυσικά δεν προορίζεται για αποθήκευση αρχείων. Οι κάρτες γραφικών έχουν μικρές μνήμες (VRAM), και όταν πρέπει να δουλέψουν με μεγάλα αρχεία για επιστημονικές ή μηχανικές εργασίες ή για επεξεργασία βίντεο, οι μνήμες αυτές δεν επαρκούν. Για αυτές τις περιπτώσεις, αντί να “τραβάει” τα δεδομένα από τον SSD δίσκο του συστήματος, ή ακόμα χειρότερα από τον σκληρό δίσκο του PC, η Radeon Pro SSG χρησιμοποιεί τον SSD της για την προσωρινή αποθήκευση αυτών των αρχείων, έτσι ώστε να τα φορτώνει αμέσως και να έχει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με άλλες κάρτες γραφικών.

Η AMD αναφέρει ότι η AMD Radeon Pro SSG είναι ιδανική για πολλές απαιτητικές εργασίες, όπως εφαρμογές σε επιστημονικά πεδία, δημιουργία περιεχομένου για συσκευές εικονικής πραγματικότητας ή επεξεργασία 8K βίντεο σε πραγματικό χρόνο.

Η κάρτα γραφικών έχει ήδη δοκιμαστεί για rendering ενός raw 8K βίντεο – η αρχική επίδειξη έδειχνε ότι έτρεχε με 17 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), όμως με το που αντικατέστησαν την κάρτα γραφικών με την SSG, τα καρέ ανέβηκαν στα 90 ανά δευτερόλεπτο.

Η AMD Radeon Pro SSG είναι ακόμα στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης, όμως η AMD έχει αρχίσει να δέχεται αιτήματα για developer kits, τα οποία θα κοστίζουν $10,000 το καθένα. Η κάρτα θα βγει στην αγορά τον επόμενο χρόνο.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: