Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Android Auto: Το Λειτουργικό Σύστημα Του Αυτοκινήτου

Android Auto

Η Google υλοποιεί το όραμά της για Android παντού, και μετά το Android TV για τηλεοράσεις βλέπουμε το Android Auto για αυτοκίνητα. Το ταμπλό των αυτοκινήτων έχει απασχολήσει το τελευταίο καιρό τις εταιρίες και μετά την Apple στράφηκε και η Google.

Το Android Auto είναι βασισμένο στο Android L και υποστηρίζει όλα τα κουμπιά που υπάρχουν ήδη επάνω στο ταμπλό και στο τιμόνι. Για να λειτουργήσει απαιτείται η σύνδεση ενός Android smartphone το οποίο φορτώνει τις εφαρμογές στο σύστημα του αμαξιού ώστε να μην χρειάζεται ο χρήστης να ρυθμίζει τις εφαρμογές από την αρχή στα μέτρα του, να τις κατεβάζει και να τις ενημερώνει συνεχώς. Η Auto έκδοση του λειτουργικού βέβαια δεν θα ήταν τίποτα και καθόλου ασφαλές χωρίς το Google Now. Το Now αναλαμβάνει να ακούει τον οδηγό και να εκτελεί τις φωνητικές οδηγίες – ορισμένες από τις οδηγίες που καταλαβαίνει είναι το άνοιγμα του χάρτη και η καθοδήγηση σε ένα σημείο, η εμφάνιση πληροφοριών ενός σημείου στο χάρτη, η αναπαραγωγή μουσικής και η απάντηση σε μήνυμα.

Οι προγραμματιστές θα λάβουν σύντομα το SDK για να σχεδιάσουν τις εφαρμογές τους, ενώ ο καταναλωτής θα βρει στην αγορά ένα αμάξι με Android Auto προς το τέλος του 2014. Δεν ανακοινώθηκε ποια εταιρία θα πρωτοπορήσει κυκλοφορώντας το πρώτο μοντέλο αλλά σίγουρα θα είναι κάποια από τη συμμαχία Open Automotive Alliance που έφτιαξε η Google. Στη συμμαχία είναι οι μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες της αυτοκινητοβιομηχανίας.


Μοιράσου το με τους φίλους σου: