Το Android L Είναι Η Ασφαλέστερη Έκδοση Μέχρι Τώρα

Το Android L Είναι Η Ασφαλέστερη Έκδοση Μέχρι Τώρα

Android L on Nexus

Η Google στο συνέδριο Google I/0 2014 αποκάλυψε πολλά πράγματα για την επερχόμενη έκδοση Android L αλλά ξέχασε να αναφέρει ότι εκτός από την ομορφότερη έκδοση μέχρι τώρα, είναι επίσης και η ασφαλέστερη. Το L Developer Preview (το τελικό όνομα θα διαφέρει) βασίζεται στη γλώσσα σχεδιασμού Material Design που εισήγαγε η εταιρία μαζί με τη νέα έκδοση και η οποία λέει ότι τα αντικείμενα θα είναι επίπεδα αλλά με σκιές που παράγονται σε πραγματικό χρόνο για να καταλαβαίνει ο χρήστης ποιο αντικείμενο μπορεί να πατήσει.

Το Android L μέσα στα πολλά καλά που διαθέτει, όπως υποστήριξη 64-bit επεξεργαστών και ART για καλύτερες επιδόσεις και καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας, θα είναι και η ασφαλέστερη έκδοση του Android μέχρι σήμερα επειδή όλα τα δεδομένα του χρήστη θα κρυπτογραφούνται με την αρχική εγκατάσταση της συσκευής ή με την αναβάθμισή της στην νέα έκδοση. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Google στο The Verge, τα κλειδιά της κρυπτογράφησης θα μένουν αποθηκευμένα στη συσκευή ώστε μόνο ο κάτοχός της να μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία του. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι κρατικές υπηρεσίες (βλ. NSA) ή τρίτοι δεν θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα. Ακόμα και τα κλειδιά να έχουν όμως, για να αποκτήσουν πρόσβαση θα πρέπει να έχουν τη συσκευή δίπλα τους, κάνοντας τη διαδικασία υποκλοπής δεδομένων ακόμα πιο δύσκολη για κάποιους.

Η αποκάλυψη της κρυπτογράφησης των δεδομένων από προεπιλογή έγινε μετά το επίσημο λανσάρισμα του iOS 8 το οποίο διαθέτει επίσης κρυπτογράφηση. Είναι αναμφισβήτητα μια καλή κίνηση από την Google κάνοντας τους οπαδούς του Android να θέλουν το Android L -ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται- ακόμα πιο πολύ. Το λανσάρισμα της νέας έκδοσης θα πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του 2014 και ήδη οι HTC και OnePlus έχουν δηλώσει ότι μέσα σε τρεις μήνες από το λανσάρισμα του L θα διαθέσουν το update στις ναυαρχίδες τους.

Σχετικά νέα

1 Response

  1. Το μονο πρόβλημα μου με την lg ειναι ότι ακόμα ειναι στο 4,2 να δω ποτέ θα αναβαθμίσει την ναυαρχίδα της το G3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.