Με Το Android One Η Google Θέλει Να Κατακτήσει Τον Κόσμο Των Φθηνών Κινητών

Με Το Android One Η Google Θέλει Να Κατακτήσει Τον Κόσμο Των Φθηνών Κινητών

Η Google στο συνέδριο Google I/O μπορεί να εντυπωσίασε με το Android L αλλά ανακοίνωσε κάτι εξίσου εντυπωσιακό, το πρόγραμμα Android One.

Με το Android One η Google θέλει να χτυπήσει τη Microsoft που συνεργάστηκε με εταιρίες για φθηνά Windows Phone smartphones και μέσω φθηνών Android smartphones να κατακτήσει αυτή τη κερδοφόρο αγορά στην Ασία. Αυτό που θα κάνει είναι να σχεδιάζει φθηνά κινητά και μετά να στέλνει τα σχέδια σε συνεργάτιδες εταιρίες στην Ασία για να τα υλοποιούν. Τα κινητά θα έχουν υψηλά standard ώστε να αξίζει η αγορά τους, ενώ δεν θα είναι ακριβά.

Ο Sundar Pichai ήδη παρουσίασε το πρώτο κινητό στο πρόγραμμα αυτό και είναι κατασκευασμένο από την Micromax. Το κινητό προσφέρει οθόνη 4.5 ιντσών, υποδοχή για δύο SIM και microSD και ραδιόφωνο. Η τιμή του δεν θα ξεπερνάει τα $100 (θεωρητικά θα κόστιζε κάπου στα 70 ευρώ). Ο Pichai σχολίασε πως και ο ίδιος χρησιμοποιεί αυτή τη συσκευή και ότι διάφορες κατασκευάστριες εταιρίες συνεργάστηκαν με τη Google για το One (όπως οι Karbonn και Spice).

Το καλύτερα με αυτά τα κινητά είναι πως θα μεταχειρίζονται όπως και τα Nexus στις αναβαθμίσεις. Δηλαδή θα τρέχουν καθαρό (stock) Android και θα αναβαθμίζονται μόλις κυκλοφορεί μια ενημέρωση.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.