Το Android Έγινε 5 Χρονών

Το Android Έγινε 5 Χρονών

Android HTC G1

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2008 το HTC G1 ανακοινώθηκε και έγινε το πρώτο Android smartphone σε μαζική παραγωγή, ενώ ένα χρόνο πριν είχε παρουσιαστεί επίσημα η πρώτη έκδοση του Android στο Open Handset Alliance από τη Google.

Πριν 5 χρόνια στην κορυφή ήταν το iPhone OS (αργότερα έγινε iOS) και η RIM που αργότερα έγινε BlackBerry και τώρα κυνηγάει τα Windows Phone για να τους κλέψει τη τρίτη θέση. Όμως η τεράστια επιτυχία του ανοιχτού κώδικα Android βοήθησε στην κατασκευή πάρα πολλών και δυνατών συσκευών οι οποίες συνθλίψαν τα BlackBerry, όμως δεν κατάφεραν να εκθρονίσουν το iPhone από τη πρώτη θέση στις ΗΠΑ.

Ο Der Smith της Google αναφέρει:

Ανησυχούσα ότι 50 3G κινητά θα παρέλυαν το νέο 3G δίκτυο της T-Mobile. Αρχικά συνδέσαμε τα μισά σε Wi-Fi δίκτυο και κάναμε την πρώτη δοκιμή. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ήμασταν έτοιμοι να αλλάξουμε τον κόσμο.

Τώρα το Android θα το βρεις σε εκατομμύρια κινητά, εκατομμύρια tablets, στα γυαλιά της Google, σε τηλεοράσεις και γενικότερα σε οποιοδήποτε υπολογιστή υπάρχει.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.