Εταιρίες Κινητής Τηλεφωνίας Αποκτούν Νέο Κοινό Αντικλεπτικό Σύστημα Για Smartphones

Εταιρίες Κινητής Τηλεφωνίας Αποκτούν Νέο Κοινό Αντικλεπτικό Σύστημα Για Smartphones

Τα κινητά τηλέφωνα σήμερα σαν smartphones έχουν αποκτήσει τεράστια αξία, και εκτός από ακριβά έχουν προσωπικά δεδομένα που δεν πρέπει να πέσουν σε λάθος χέρια. Ευτυχώς χάρη στις πολλές δυνατότητες μπορούν να εντοπιστούν και να ασφαλιστούν άμεσα.

Έτσι οι μεγαλύτερες εταιρίες που σχετίζονται με την κινητή τηλεφωνία συμφώνησαν να αποκτήσουν ένα κοινό σύστημα κατά των κλεφτών. Apple, Samsung, Google, HTC, Microsoft, Huawei, Motorola, Nokia, Verizon, AT&T, T-Mobile και Sprint από το 2015 θα έχουν ένα κοινό αντικλεπτικό σύστημα με το οποίο όταν η συσκευή έχει κλαπεί μπορεί ανά πάσα στιγμή με εντολή να καθαρίσει τη μνήμη της από τα προσωπικά δεδομένα ή να κλειδωθεί με έναν κωδικό κλειδώματος και το μόνο που θα είναι εφικτό να κάνει είναι έκτακτες κλήσεις. Επίσης η κλεμμένη συσκευή δεν θα γίνεται να χρησιμοποιηθεί ξανά στο μέλλον.

Οι Apple (iOS/OS X), Google (Android) και Microsoft (Windows Phone) προσφέρουν από μόνες τους τέτοια εργαλεία με παρόμοιες εντολές αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να γίνει ξεχωριστή ενεργοποίηση. Ευτυχώς από τον Ιούλιο του 2015 αυτά θα αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά για τα κινητά.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.