Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Apple 1: Ο Υπολογιστής Που Τα Ξεκίνησε Όλα Πουλήθηκε Για Σχεδόν $1 Εκατ.

Apple 1

Ο πρώτος υπολογιστής που έφτιαξε ο Steve Wozniak ήταν ο Apple 1 στο γκαράζ του Steve Jobs, το μακρινό 1975. Έτσι το να βρεις σήμερα κάποιον Apple 1 που να δουλεύει είναι σπάνιο, και αν ναι, θα κοστίζει ακριβά να τον αγοράσεις. Για αυτό ο οίκος Bonhams που είχε έναν στην κατοχή του τον έβαλε σε δημοπρασία.

Στη δημοπρασία πουλήθηκε η μητρική πλακέτα του Apple 1, της οποία η αξία αρχικά υπολογιζόταν μεταξύ $300,000 με $600,000 αλλά στο τέλος της δημοπρασίας το ποσό αυτό ξεπεράστηκε πολύ εύκολα. Η μητρική πιστεύεται ότι ανήκει στους πρώτους 50 Apple 1 που κατασκευάστηκαν από τον Wozniak για να πουληθούν στο κατάστημα Byte Shop και έχει τον αριθμό «01-0070». Ο νικητής της δημοπρασίας ήταν το μουσείο Henry Ford Museum το οποίο δεν είχε πρόβλημα να δώσει 900,000 χιλιάδες δολάρια για να τον κάνει δικό του.

Λίγα Apple 1 έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα και αυτό στην δημοπρασία στη Νέα Υόρκη πουλήθηκε στην υψηλότερη τιμή από τα άλλα. Πέρυσι, στη Γερμανία δύο Apple 1 πουλήθηκαν από τον οίκο Breker για 330,000 χιλιάδες δολάρια το ένα, και το δεύτερο για 671,400 χιλιάδες δολάρια καθώς περιελάμβανε ευχαριστήριο γράμμα του Steve Jobs.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: