Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Apple Ετοιμάζει Mac Με ARM Επεξεργαστές;

Αν οι φήμες αληθεύουν, η Apple ετοιμάζει μια νέα γενιά υπολογιστών Mac με επεξεργαστές ARM! Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη αλλαγή στους υπολογιστές της Apple μετά την αντικατάσταση των PowerPC επεξεργαστών με τους Intel x86 το 2005.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ MAC ΓΙΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Οι φήμες ξεκίνησαν από το γαλλικό ΜacΒidouille το οποίο όχι μόνο μας πληροφορεί για την παραπάνω αλλαγή, αλλά αποκαλύπτει και τα πρώτα μοντέλα! Συγκεκριμένα αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσουν iMac, Mac Mini και MacBook 13 ιντσών (με νέο trackpad) με τετραπύρηνους και οκταπύρηνους επεξεργαστές στα 64-bit.

Παράλληλα, η Apple δουλεύει στην ανάπτυξη μιας νέας έκδοσης του OS X η οποία θα λειτουργεί σε ARM επεξεργαστές. Μιας και τα iPad δουλεύουν σε ARM επεξεργαστές, η εταιρία ίσως αποφασίσει να τοποθετήσει το νέο OS X στο επερχόμενο iPad Pro ώστε να ανταγωνίζεται το Surface Pro 3 με Windows στις ίδιες ίντσες.

Η τοποθέτηση τέτοιων επεξεργαστών σε νέα Mac θα είναι μια πολύ καλή κίνηση. Οι φορητοί υπολογιστές θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, θα είναι ελαφρύτεροι και λεπτότεροι. Το σημαντικότερο βέβαια είναι η σημαντική μείωση της τιμής μιας και οι ARM θα κοστίζουν λιγότερο από τους Intel Core.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: