Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Apple αναπτύσσει ολογραφικές οθόνες για τα iPhone

Μια ματιά στο μέλλον των iPhone

Apple iPhone 6s

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, η Apple έφτιαξε ένα ‘μυστικό’ εργαστήριο στη Ταϊβάν όπου αναπτύσσει μελλοντικές οθόνες για τα μελλοντικά iPhone. Οι τελευταίες αναφορές ισχυρίζονται ότι ο αμερικάνικος κολοσσός έχει μια ομάδα με τουλάχιστον 50 μηχανικούς που δουλεύουν επάνω σε micro-LED οθόνες που είναι λεπτότερες και λιγότερο ενεργοβόρες από τις σημερινές. Επειδή οι micro-LED οθόνες δεν απαιτούν οπίσθιο φωτισμό τα κινητά μπορούν να γίνουν ακόμα λεπτότερα με μεγαλύτερη αυτονομία.

Αυτές οι micro-LED οθόνες που ετοιμάζει η Apple μπορούν να έχουν επίσης μεγαλύτερες αναλύσεις και καλύτερα χρώματα. Ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο μειονέκτημα: η παραγωγή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη. Χρησιμοποιώντας τη διαδικασία παραγωγής TFT (τρανζίστορ λεπτής μεμβράνης), τα σφάλματα δεν επιτρέπονται. Το εργαστήριο δουλεύει επάνω σε αυτό, και αν καταφέρει να βελτιώσει τη διαδικασία παραγωγής τους, οι micro-LED οθόνες θα μπορούν να ενσωματωθούν στα iPhone και ανταγωνιστούν τις OLED, σύμφωνα με την αναλύτρια Jessie Lin της Digitimes Research.

Θα καταφέρει να επηρεάσει ξανά την αγορά η Apple;

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλούν οι τελευταίες φήμες που λένε ότι οι μηχανικοί του εργαστηρίου προσπαθούν να δημιουργήσουν ολογραφικές οθόνες που βασίζονται στις προαναφερόμενες micro-LED οθόνες. Χρησιμοποιώντας κατάλληλο λογισμικό και hardware οι μηχανικοί θα μπορέσουν να προβάλουν ολογραφικό περιεχόμενο που είναι ορατό με το γυμνό μάτι. Για αυτό οι φήμες λένε ότι δεν χρειάζονται ειδικά γυαλιά για τη προβολή τους.

Τα ολογράμματα δεν είναι κάτι καινούργιο, και σίγουρα αυτή η ιδέα δεν είναι καινούργια. Η εταιρία Ostendo που παράγει projectors, χρησιμοποιώντας έναν micro-LED projector κατάφερε να δημιουργήσει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα και το έδειξε στο κοινό ένα χρόνο πριν, το 2014. Η συσκευή βέβαια ήταν ένα απλό concept – αντιθέτως η Apple προσπαθεί να το ενσωματώσει σε ένα τελικό προϊόν που θα καταλήξει στα χέρια εκατομμυρίων ανθρώπων.

Άραγε τώρα που διέρρευσε ότι η Apple δουλεύει επάνω σε αυτή τη τεχνολογία, θα προλάβει κάποια εταιρία να ενσωματώσει ολογραφική οθόνη πρώτη σε εμπορικό κινητό πριν την Apple;

Μοιράσου το με τους φίλους σου: