Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Apple Fusion Drive, Ο Νέος Τρόπος Αποθήκευσης Στην Apple

Apple Fusion Drive

Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο τρόπο αποθήκευσης που θα χρησιμοποιεί στα νέα Mac της, το Fusion Drive που συνδυάζει SSD και HDD δίσκους.

Άλλα πριν βιαστείτε να πείτε ότι υπάρχουν ήδη HDD+SSD δίσκοι (οι υβριδικοί), ας το εξηγήσω πρώτα. Με τον Fusion Drive, το λειτουργικό σύστημα και οι εφαρμογές του αποθηκεύονται από την αρχή σε έναν SSD δίσκο (120GB), και τα προγράμματα και αρχεία του χρήστη στον HDD (1 ή 3TB). Όταν λοιπόν μετά από ένα διάστημα που έχουμε χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ένα τάδε πρόγραμμα πολύ, όπως το Safari που είναι προ-εγκατεστημένο στο σύστημα και κατά συνέπεια στον SSD, τότε αυτόματα μεταφέρεται στον HDD! Και το ανάποδο, αν χρησιμοποιούμε περισσότερο το Chrome, τότε το Chrome θα πάει στον SSD για να φορτώνει πολύ πιο γρήγορα. Αυτό ισχύει και για τα αρχεία.

Έτσι επιτυγχάνονται οι ταχύτητες των SSD και υπάρχει αρκετή χωρητικότητα για τα υπόλοιπα χάρης στον HDD. Αυτό το κάναμε μέχρι τώρα χειροκίνητα αν είχαμε έναν SSD και έναν HDD ξεχωριστά, αλλά πλέον γίνεται αυτόματα και σε ένα δίσκο. Καλό, έτσι;

Μοιράσου το με τους φίλους σου: