Η Apple Ανακοίνωσε Το iPhone 5S

Η Apple Ανακοίνωσε Το iPhone 5S

iPhone 5S Engadget

Η Apple πριν από λίγο ανακοίνωσε επίσημα το iPhone 5S (είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που το καλύψαμε)! Όπως περιμέναμε, το κινητό κρατάει τον ίδιο σχεδιασμό με το προηγούμενο μοντέλο αλλά έχει ενισχυμένα χαρακτηριστικά.

Βελτιωμένη Ασφάλεια

Touch ID Engadget

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του νέου iPhone είναι ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων που έχει τοποθετηθεί στο κεντρικό κουμπί Home, κάτι που έκανε την Apple να αλλάξει το κουμπί. Για πρώτη φορά λείπει το τετράγωνο μέσα στο κουμπί και τριγύρω υπάρχει ένα ασημένιο ή χρυσό δαχτυλίδι αναλόγως. Το χαρακτηριστικό αυτό ονομάζεται Touch ID. Η Apple υπόσχεται ότι οι πληροφορίες για το δαχτυλικό αποτύπωμα παραμένουν στην συσκευή και δεν στέλνονται σε κάποιο server της.

Τα Τεχνικά Χαρακτηριστικά Του iPhone 5S

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του iPhone 5S βρίσκουμε τον νέο επεξεργαστή της Apple, Apple A7 που για πρώτη φορά έχουμε 64-bit αρχιτεκτονική! Αυτό προσφέρει 40% περισσότερη απόδοση και πλέον οι εφαρμογές χωρίζονται σε 32-bit και 64-bit, όπως στους υπολογιστές. Για τους προγραμματιστές χρειάζεται 2 ώρες σύμφωνα με την Apple για αυτή τη μετατροπή των εφαρμογών, ενώ υπάρχει και το νέο Xcode που υποστηρίζει τη νέα αρχιτεκτονική.

Μέσα στον Apple A7 επεξεργαστή υπάρχει και ένας μικρότερος, ο M7 για συνεχόμενη καταγραφή δεδομένων όταν κινείται ο χρήσης. Αυτό επιτρέπει στη δημιουργία νέων εφαρμογών υγείας.

Η νέα κάμερα του 5S έχει διάφραγμα f/2.2 και 15% μεγαλύτερο αισθητήρα. Μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε το διπλό LED flash που λέγεται True Tone. Επιπλέον υπάρχει και σταθεροποιητής εικόνας και εγγραφή βίντεο 120fps.

Η μπαταρία πλέον κρατάει 10 ώρες ομιλίας σε 3G και 250 ώρες σε αναμονή, και 10 ώρες για σερφάρισμα σε LTE και 40 ώρες αναπαραγωγής ήχου.

Η Εμφάνιση Του iPhone 5S

iPhone 5S Engadget (2)

Το iPhone 5S είναι εκτός από το κεντρικό κουμπί που αναφέραμε και παραπάνω, έχει μία πολύ μικρή αλλαγή και δίπλα στην κάμερα, όπου πλέον φιλοξενείται το διπλό LED flash.

Επιπλέον, το 5S έρχεται και με τρίτη επιλογή χρώματος, χρυσό…

Τιμές & Διαθεσιμότητα

Οι τιμές του iPhone 5S είναι ακριβώς οι ίδιες και θα κυκλοφορήσει αρχικά στις 20 Σεπτεμβρίου. Σε άλλες 100 χώρες μέχρι τον Δεκέμβριο. Μόλις μάθουμε πότε θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα θα σας ενημερώσουμε.

Οι Επίσημες Εικόνες

Οι παραπάνω εικόνες προέρχονται από το Engadget γιατί τότε δεν υπήρχαν οι επίσημες, αλλά παρακάτω προσθέσαμε και τις επίσημες που βρήκαμε στο site της Apple.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.