Το Apple iPhone 6 Plus Αποσυναρμολογείται

Το Apple iPhone 6 Plus Αποσυναρμολογείται

Apple iPhone 6 Plus teardown

Η Apple κυκλοφόρησε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στις πρώτες χώρες το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus και το iFixit ως συνήθως έλαβε πρώτο το Plus σε χρυσό για να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη διαδικασία. Της αποσυναρμολόγησης.

Από τη διαδικασία του teardown αποκαλύφθηκαν δύο σημαντικά χαρακτηριστικά που η Apple δεν μας αποκαλύπτει ποτέ κατά την παρουσίαση του κινητού ή στο site της: τη μπαταρία και τη μνήμη RAM. Η μπαταρία επιβεβαιώθηκε πως έχει μέγεθος 2,915mAh, ενώ η RAM έχει μόλις 1GB. Η μπαταρία στο iPhone 6 4,7-ιντσών φτάνει τα 1,810 mAh και η RAM είναι πάλι 1GB.

Το Apple iPhone 6 Plus έχει κατασκευαστεί με τον ίδιο τρόπο με το iPhone 5s και έτσι η συνολική εσωτερική διαρρύθμιση μοιάζει με του 5s. Όπως είναι λογικό, η μπαταρία καταλαμβάνει τον περισσότερο χώρο μέσα στο κινητό και σε σύγκριση με το iPhone προηγούμενης γενιάς, είναι δύο φορές μεγαλύτερη τόσο σε μέγεθος όσο και σε χωρητικότητα. Μεγαλύτερη είναι επίσης και η κύρια κάμερα, ενώ η εμπρόσθια είναι μέρος του ακουστικού.

Η ομάδα του iFixit σε κάθε teardown βαθμολογεί και το πόσο εύκολο είναι κάποια συσκευή να ανοιχτεί. Το Surface tablet της Microsoft και το HTC One παίρνουν 1 στα 10 επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολα στην αποσυναρμολόγηση ακόμα και για τους ειδικούς. Το iPhone 6 Plus από την άλλη μεριά -και κάθε iPhone- είναι σχετικά εύκολο και για αυτό πήρε 7 βαθμούς από τους 10. Στα αρνητικά η ομάδα έχει βάλει ότι η Apple χρησιμοποιεί ακόμα τις βίδες Pentalobe και για αυτό χρειάζεται να προμηθευτείτε ένα ειδικό κατσαβίδι και ότι δεν έχει δώσει ούτε στα συνεργαζόμενα καταστήματα της οδηγίες για το πως οι τεχνικοί να ανοίξουν το κινητό.

Μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από τη διαδικασία παρακάτω και τις υπόλοιπες στη σελίδα του iFixit.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.