Η Apple Θα Καταργήσει Τη Θύρα Ακουστικών Με Το iPhone 7;

Η Apple Ανακοίνωσε Επίσημα Τα iPhone 6S Και iPhone 6S Plus

Apple iPhone 6s

Αν οι τελευταίες φήμες αληθεύουν, η Apple για άλλη μια φορά θα προκαλέσει αντιδράσεις και ίσως διαμορφώσει τη νέα γενιά των smartphones, αφού πολλές εταιρίες εμπνέονται από αυτήν.

Σύμφωνα με το γιαπωνέζικο blog Macotakara που επικαλείται μια αξιόπιστη πηγή, η Apple θα καταργήσει τη θύρα ακουστικών 3.5mm από το iPhone 7 έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει το νέο iPhone τουλάχιστον 1mm πιο λεπτό από το iPhone 6s. Το blog αναφέρει ότι η θύρα δύσκολα μπορεί να γίνει λεπτότερη, επειδή είναι το παγκόσμιο πρότυπο, όμως στη πραγματικότητα η Apple δεν χρειάζεται να την αφαιρέσει για να κάνει λεπτότερο το κινητό της. Για παράδειγμα, το iPod touch είναι λεπτότερο από το iPhone και διαθέτει τη θύρα, ενώ το λεπτότερο κινητό στον κόσμο (Coolpad Ivvi K1 Mini) με πάχος μόλις 4.7mm έχει και αυτό θύρα ακουστικών 3.5mm.

Η Apple νωρίτερα φέτος πάλι έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της χάρη στο MacBook το οποίο αντικατέστησε όλες τις θύρες με μόνο μία USB Type-C θύρα, οπότε μας έχει δείξει ότι δεν φοβάται να επιχειρήσει αμφιλεγόμενες αλλαγές σε ναυαρχίδες της. Αν στο iPhone 7 η εταιρία αποφασίσει να εγκαταλείψει τη θύρα ακουστικών θα πρέπει να ενσωματώσει έναν μετατροπέα ψηφιακού σε αναλογικό σήμα στη θύρα Lightning έτσι ώστε τα ακουστικά πλέον να συνδέονται σε αυτή. Φυσικά θα υπάρχει και η επιλογή για σύνδεση ασύρματων ακουστικών μέσω Bluetooth, αλλά θα της έρθει πιο φθηνά αν δίνει απλά ακουστικά στη συσκευασία.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.