Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Apple Ετοιμάζει Οθόνες iPhone Από… Ζαφείρι

iPhone 5S

Η Apple έλαβε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την κοπή και την επεξεργασία ζαφειριού, έτσι ώστε το υλικό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, όπως iPhone. Το ζαφείρι είναι το δεύτερο σκληρότερο υλικό στον πλανήτη Γη μετά το διαμάντι, και η Apple λέγεται ότι θα αντικαταστήσει τις οθόνες με επικάλυψη Gorilla Glass με οθόνες από ζαφείρι. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το εργοστάσιο Foxconn στη Κίνα ετοίμασε 100 πρωτότυπα iPhone επόμενης γενιάς με αυτή την οθόνη.

Αν και η σκληρότητα του ζαφειριού το καθιστά ιδανικό για μια οθόνη smartphone, καθιστά επίσης δύσκολη την κοπή του υλικού. Η Apple θα πρέπει να χρησιμοποιήσει δυνατά λέιζερ για να κόψει το ζαφείρι στις απαιτήσεις των κινητών της ή όπου αλλού το χρησιμοποιήσει. Η πατέντα που κατοχύρωσε η Apple περιλαμβάνει τον τρόπο κοπής και την διαδικασία ενσωμάτωσης αυτής της οθόνης, καθώς επίσης και τα λέιζερ που θα χρησιμοποιηθούν.

Σήμερα, η Apple χρησιμοποιεί το ζαφείρι για να προστατεύσει τον φακό και το TouchID για τα δαχτυλικά αποτυπώματα του Apple iPhone 5s. Αν καταφέρει και το ενσωματώσει και στις οθόνες θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πόσο αντέχουν και πόσο θα κοστίζει η επισκευή τους αν σπάσουν…

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: