Τα Mac Έγιναν 30 Χρονών

Τα Mac Έγιναν 30 Χρονών

Το πρώτο Mac κυκλοφόρησε το 1984 με την ονομασία Macintosh και σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο για τον κλάδο της Πληροφορικής επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και χρησιμοποιούμε τους προσωπικούς υπολογιστές. Εκτός από την ελκυστική εμφάνιση, την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, και την απόδοση, το πρώτο Macintosh πρόσφερε κάτι ασυνήθιστο για εκείνη την εποχή και κάτι μοναδικό για την Apple – ένα περιβάλλον για τον μέσο χρήστη. Με εκείνο το Mac εκείνη την εποχή δεν χρειαζόταν να ήσουν επιστήμονας πληροφορικής για να δημιουργήσεις. Απλά λειτουργούσε.

Για να γιορτάσει την 30η επέτειο της πρώτης κυκλοφορίας ενός Macintosh στην αγορά, η Apple έχει αναρτηθεί ένα πολύ ιδιαίτερο βίντεο. Πρωταγωνιστούν διάφοροι σπουδαίοι και δημιουργικοί άνθρωποι, όπως οι Moby, April Greiman, Hans Zimmer, Iris van Herpen, Nick Knight, Theodore Gray και άλλοι, οι οποίοι μοιράζονται την ιστορία τους με το δικό τους Apple υπολογιστή.

Μέσα από το βίντεο που ενσωματώνουμε παρακάτω βλέπουμε λίγη από την ιστορία της Apple, όπως το Macintosh Classic και το νεότερο Mac Pro. Η Apple έχει επίσης δημοσιεύσει αυτή τη σελίδα με ένα διαδραστικό χρονοδιάγραμμα δείχνοντας πως κάθε υπολογιστής της επηρεάζει την αγορά των υπολογιστών γενικά.

Χρόνια πολλά από το Tech Community!

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.