Η Apple Δοκιμάζει MacBook Με Αυτονομία Εβδομάδων

Apple MacBook: Το Νέο Laptop Που Καταργεί Το Δεξί Κλικ

Apple MacBook 2015 colors

Τα MacBook της Apple είναι από τα καλύτερα laptops της αγοράς σε ότι αφορά το κομμάτι της αυτονομίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η εταιρία δεν ψάχνει για εναλλακτικούς τρόπους παροχής ενέργειας για ακόμη καλύτερη αυτονομία. Η Apple πατένταρε μια νέα τεχνολογία που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τα MacBook «για ημέρες ή ακόμη και για εβδομάδες χωρίς επαναφόρτιση.»

Στην αίτηση της πατέντας η αμερικάνικη εταιρία περιγράφει μια μικρή εσωτερική πηγή ενέργειας που θα πρόσθετε πολύ λίγο βάρος στο laptop. Αυτή η πατέντα αναφέρεται αποκλειστικά στον φορτιστή MagSafe για τα Mac, οπότε η τεχνολογία αυτή δεν θα χρησιμοποιηθεί στα iPhone ή στα iPad. Τουλάχιστον για αρχή.

Η πατέντα περιλαμβάνει διάφορες πιθανές πηγές ‘καυσίμων’ που μπορούν να αναμειχθούν με νερό. Η τεχνολογία αυτή δουλεύει αναμειγνύοντας ένα καύσιμο, όπως το υδρογόνο, με ένα οξειδωτικό παράγοντα, όπως το νερό ή οξυγόνο. Η πατέντα της Apple περιλαμβάνει τα ακόλουθα σαν πιθανά καύσιμα: βοροϋδρίδιο, πυριτικό νάτριο, υδρίδιο λιθίου, υδρίδιο του μαγνησίου, υδρογονάνθρακα και συμπιεσμένο ή υγρό υδρογόνο.

Σε αντίθεση με τις τωρινές μπαταρίες που επαναφορτίζονται κανονικά, οι μπαταρίες που οραματίζεται η Apple χρειάζονται αντικατάσταση όταν αδειάσουν. Η πατέντα μιλάει για ένα αφαιρούμενο δοχείο που αντικαθίσταται όταν τελειώσει με ένα νέο – σαν το μελάνι των εκτυπωτών. Σίγουρα αυτό δεν είναι η ιδανικότερη λύση, αλλά είναι μια καλή αρχή για μια διαφορετική πηγή ενέργειας στους φορητούς εκτυπωτές.

Η Apple φαίνεται να… εμπνεύστηκε από τη βρετανική εταιρία Intelligent Energy η οποία αντικατέστησε επιτυχώς τη μπαταρία του iPhone 6 με μία με κυψέλες υδρογόνου και κατάφερε να προσφέρει στο διάσημο τηλέφωνο αυτονομία μιας εβδομάδας.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.