Η Apple Ετοιμάζει Αυτοκίνητο, Μηχανή Αναζήτησης Και Νέο TouchID;

Η Apple Ετοιμάζει Αυτοκίνητο, Μηχανή Αναζήτησης Και Νέο TouchID;

Η Apple τον τελευταίο καιρό έχει μείνει στάσιμη και πολλοί έχουν αρχίσει να τη βαριούνται, όμως αυτό τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει. Ο Tim Cook έχει δηλώσει ότι η εταιρία του δουλεύει επάνω σε projects που δεν έχουμε φανταστεί ή δεν έχουν ακουστεί σε φήμες, projects που βασίζεται για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω στην Apple ξανά. Τι μπορεί όμως να είναι αυτά;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal (που στηρίζει και το πρακτορείο Reuters), η αμερικάνικη εταιρία δουλεύει επάνω σε ένα δικό της ‘έξυπνο’ αυτοκίνητο που οδηγείται μόνο του (σαν της Google). Συγκεκριμένα αναφέρει ότι υπάρχει το «Project Titan» στο οποίο δουλεύουν εκατοντάδες άνθρωποι για να φτιάξουν ένα ηλεκτρονικό mini-van! Με άλλα λόγια, η Apple θα θελήσει να ανταγωνιστεί τη Tesla Motors με ένα δικό της αμάξι που θα τροφοδοτείται από μπαταρίες. Τέτοιες φήμες υπήρχαν από την εποχή που ο Steve Jobs ζούσε και έκανε πασίγνωστη την εταιρία του, όμως με εκατοντάδες μηχανικούς να δουλεύουν επάνω σε αυτό αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι το Project Titan δεν είναι ένα απλό… project.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι επικεφαλής του Project Titan είναι ο Steve Zadesky, ένας πρώην μηχανικός της Ford Motor και ένας από τους ανθρώπους που βοήθησαν στην ανάπτυξη των iPod και iPhone. Ο Zadesky έχει την άδεια να προσλάβει όποιον θέλει και λέγεται ότι δουλεύει για το Titan σε έναν απομακρυσμένο από τα κεντρικά γραφεία της Apple χώρο όπου δοκιμάζουν το αυτοκίνητο, διάφορους μηχανισμούς και διάφορα υλικά κατασκευής. Για να γίνουν όλα αυτά σίγουρα χρειάζονται αρκετά χρήματα, κάτι που σαφώς δεν είναι πρόβλημα για την Apple, τη πλουσιότερη εταιρία στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση 700 δισεκατομμύρια δολαρίων και με τα καθαρά κέρδη στα ταμεία να υπολογίζονται στα 180 δισεκατομμύρια…

Παράλληλα, νέες φήμες ισχυρίζονται ότι η Apple θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί το Google Search με το δικό της Apple Search. Το blog Cult of Mac έβγαλε στη δημοσιότητα μια αγγελία της εταιρίας στην οποία λέει ότι ψάχνει για προγραμματιστή που θα δουλέψει επάνω στην «επαναστατική» πλατφόρμα της.

Η αγγελία αναφέρει:

«Apple Search, μια πλατφόρμα αναζήτησης για εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες που θα φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τους υπολογιστές και τις φορητές συσκευές τους.»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για μηχανή αναζήτησης από την αμερικάνικη εταιρία. Παλιότερα προσέλαβαν τον William Stasior ο οποίος δούλευε για το Amazon και AltaVista και είχαν εντοπιστεί κάποια web-bots που στάλθηκαν από τους servers της. Με την επικείμενη λήξη της συνεργασίας της Google με την Apple (το 2016) για να είναι το Google η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari, οι φήμες για το Apple Search ακούγονται όλο και πιο βάσιμες.

Aplpe Touch ID onscreen

Ακόμη, μια πατέντα που βρέθηκε στην Υπηρεσία Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ με την ονομασία “Fingerprint Sensor in an Electronic Device” υποδηλώνει ότι η Apple θα τοποθετήσει κάποια μέρα τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων TouchID επάνω στην οθόνη της συσκευής χωρίς να χάσει τη λειτουργικότητά του. Ο χρήστης θα εξακολουθεί να μπορεί να ξεκλειδώνει τη συσκευή του ή να πραγματοποιεί αγορές με τη χρήση του αποτυπώματος του για επαλήθευση. Θα μπορεί μάλιστα να ακουμπήσει περισσότερα από ένα δάχτυλα στην οθόνη. Αλλά μιας και είναι απλά μια πατέντα, δεν γνωρίζουμε πότε και αν υλοποιηθεί.

Αναρωτιέστε τι άλλο θα λανσάρει στο μέλλον η εταιρία; Σύμφωνα με τις φήμες, μια δική της συνδρομητική online υπηρεσία για παρακολούθηση τηλεόρασης είναι στα σκαριά, θα προσθέσει στους χάρτες της τη δυνατότητα για προβολή των δρόμων σαν το Google Street View (εντοπίστηκαν στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο jeep με 12 κάμερες στην οροφή), και τέλος στο iOS 8.4 θα ενσωματώσει την ανανεωμένη έκδοση της υπηρεσίας Beats Music η οποία ανήκε στη Beats που εξαγόρασε η Apple.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.