Η Apple Έγινε Η Πολυτιμότερη Μάρκα Στο Κόσμο, Ξεπέρασε Coca Cola Και Google

Η Apple Έγινε Η Πολυτιμότερη Μάρκα Στο Κόσμο, Ξεπέρασε Coca Cola Και Google

Interbrand Top Βrands 2013

Πολλούς επαίνους έχει τελευταία η Apple. Μετά την επικήρυξη σαν τη πιο καινοτόμα, έρχεται να γίνει και η πολυτιμότερη μάρκα στο κόσμο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο κολοσσός του διαδικτύου και ο δημιουργός του Android, Google, που ήταν πέρσι στη 4η θέση. Οι δύο κορυφαίες εταιρίες Πληροφορικής εκθρόνισαν τη Coca Cola για πρώτη φορά στην ιστορία η οποία έφτασε στη τρίτη θέση.

Τη δημοσίευση έκανε η Interbrand και μετά έγινε γνωστή από την New York Times. Ο Jez Frampton, στέλεχος της Interbrand, αναφέρει ότι ήταν θέμα χρόνου και «φέτος βασιλιάς είναι η Apple.» Η αξία του brand της Apple έφτασε φέτος τα 98,3 δις δολάρια, δηλαδή 28% παραπάνω από πέρσι, και της Coca Cola 79,2 δις δολάρια.

Ο Frampton αναφέρει:

Εταιρείες όπως η Apple, η Google και η Samsung αλλάζουν τη συμπεριφορά μας: πως αγοράζουμε, πως επικοινωνούμε μεταξύ μας, ακόμα και το αν μιλάμε μεταξύ μας. Έχουν κυριολεκτικά αλλάξει τον τρόπο που ζούμε.

Οι εταιρίες τεχνολογίας που βρίσκονται στο top 10 της φετινάς λίστας είναι οι Apple (1η), Google (2η), Microsoft (5η), Samsung (8η) και Intel (9η). Η IBM (4η) έχει καταχωρηθεί σαν ‘υπηρεσίες επιχειρήσεων’. Τη λίστα συμπληρώνουν οι Coca Cola (3η), GE (6η), McDonald’s (7η) και Toyota (10η). Όλες είναι στις ΗΠΑ εκτός από την Samsung (Νότια Κορέα) και τη Toyota (Ιαπωνία).

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.