Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Apple Επαναγοράζει Μετοχές Και Μπαίνει Σε Νέες Κατηγορίες Προϊόντων

O CEO της Apple, Tim Cook σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, μας αποκάλυψε ότι η εταιρία του προχώρησε στην επαναγορά μετοχών αξίας 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων τις τελευταίες δύο βδομάδες. Η Apple συνολικά έχει επαναγοράσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια από τις μετοχές της τους τελευταίους 12 μήνες.

Αναλυτικότερα, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2013, η μετοχή της Apple σημείωσε πτώση της τάξης του οκτώ τοις εκατό. Έτσι, ο αμερικάνικος κολοσσός άδραξε την ευκαιρία και προχώρησε σε μια επιθετική κίνηση, της επαναγοράς των μετοχών του. Ο Cook στη συνέχεια δήλωσε ότι «σημαίνει ότι στοιχηματίζουμε στην Apple. Σημαίνει ότι είμαστε σίγουροι για αυτό που κάνουμε και για αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε. Δεν το λέμε μόνο. Το δείχνουμε με τις πράξεις μας».

Ο CEO της εταιρίας επεκτάθηκε και σε άλλες λεπτομέρειες αναφέροντας ότι η εταιρία του μέσα σε 15 μήνες εξαγόρασε 21 εταιρείες μα το ποσό που δαπανήθηκε για την καθεμία ξεχωριστά δεν ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. Συμπλήρωσε λέγοντας:

«Έχουμε κοιτάξει μεγάλες εταιρίες. Δεν είμαστε προκατειλημμένοι στο να αγοράσουμε μεγάλες εταιρίες. Δεν έχουμε πρόβλημα να ξοδέψουμε ακόμα και δεκαψήφιο αριθμό για τη σωστή εταιρεία, η οποία που θα ωφελήσει την Apple μακροπρόθεσμα».

Τέλος, όσον αφορά την επέκταση της Apple σε νέα προϊόντα, ο Cook μας επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχουν νέες κατηγορίες προϊόντων και είπε χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε ακόμα αλλά δουλεύουμε πάνω σε μερικά σπουδαία πράγματα». Δεν ανέφερε τι πράγματα ετοιμάζει η Apple, μα σύμφωνα με τις φημολογίες μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις περί iWatch, Healthbook και Apple TV.

Πηγή

  • Σημείωση: Το Tech Community πλέον διαθέτει forums και μπορείς να γράφεις εδώ ό,τι θέλεις!

Μοιράσου το με τους φίλους σου: