Η Apple Αποσύρει Το iPad mini Από Την Αγορά

Οι Τιμές Των iPad mini και iPad 4 Στην Ελλάδα

iPad mini hands-on

Η Apple ‘σιωπηλά’ απέσυρε από την αγορά το iPad mini πρώτης γενιάς. Η αμερικάνικη εταιρία μέχρι τη Πέμπτη 18 Ιουνίου πουλούσε το mini tablet στα καταστήματά της, ωστόσο από τη Παρασκευή το έχει αφαιρεθεί και δεν είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά από κάποιο επίσημο κατάστημα.

Το αρχικό iPad mini κυκλοφόρησε στις 2 Νοεμβρίου του 2012 για όσους δεν ήθελαν ένα μεγάλο 10-ιντσο tablet σαν το iPad. Παρότι ήταν σχεδόν 3 χρόνια στην αγορά, και παρά το γεγονός ότι το hardware του πλέον θεωρείται απαρχαιωμένο και μόνο φθηνά tablets των €50 έχουν τέτοια χαρακτηριστικά, η Apple συνεχίζει να το αναβαθμίσει και από την έκδοση iOS 6 έφτασε στο iOS 8.3 που χρησιμοποιεί τώρα και αργότερα θα αναβαθμιστεί στο ολοκαίνουργιο iOS 9 με Apple Music (που λογικά θα είναι η τελευταία του αναβάθμιση).

Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του, είχε μια 7,9-ιντσών IPS οθόνη με ανάλυση 768 x 1024 pixels (163 PPI) και χρησιμοποιούσε το chipset Apple A5 το οποίο ενσωματώνει έναν διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1 GHz (ARM Cortex-A9) και μια κάρτα γραφικών PowerVR SGX543MP2. Επίσης είχε 512 MB DDR2 RAM, 1.2-megapixels εμπρόσθια κάμερα, 5-megapixels κύρια κάμερα, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, 4,440 mAh μπαταρία και 16, 32, ή 64 GB χωρητικότητα. Το σώμα του φυσικά ήταν αλουμινένιο.

Το πρώτο iPad mini ήταν η μοναδική συσκευή της Apple χωρίς Retina οθόνη, όμως τώρα η εταιρία πουλάει φορητές συσκευές μόνο με Retina.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.