Η Apple Στρέφεται Κατά Του Spotify

Η Apple Στρέφεται Κατά Του Spotify

Η Apple προσπαθεί με πλάγιο τρόπο να καταστρέψει το Spotify και παρόμοιες υπηρεσίες προς όφελός της, αν οι τελευταίες φήμες είναι πραγματικές. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ εξετάζουν αυτές τις ημέρες τις επιχειρηματικές πρακτικές της Apple σε σχέση με την επερχόμενη υπηρεσία για streaming μουσικής που ετοιμάζει.

Το The Verge αποκαλύπτει πως η Apple χρησιμοποιεί τη δύναμή της στη μουσική βιομηχανία για να πείσει τις δισκογραφικές εταιρείες έτσι ώστε αυτές να αρνηθούν στη Spotify Ltd. να αναπαράγονται τα τραγούδια τους από χρήστες που δεν πληρώνουν για μηναία συνδρομή. Το Spotify αυτή τη στιγμή έχει 60 εκατομμύρια χρήστες, από τους οποίους μόνο οι 15 εκατομμύρια είναι συνδρομητές. Αν η Apple τα καταφέρει και τα 45 εκατομμύρια δεν μπορούν να βρουν την αγαπημένη τους μουσική τότε θα στραφούν στις αντίπαλες προτάσεις και η Apple θα είναι εκεί για να τους καλωσορίσει.

Η Apple ετοιμάζει να ανανεώσει την υπηρεσία Beats Music και με τη παραπάνω κίνηση ευελπιστεί να βρει εκατομμύρια χρήστες από το πουθενά. Το νέο Beats Music θα βρίσκεται προ-εγκατεστημένο στη νέα έκδοση του iOS (αλλά και στο iTunes) και η εταιρία θα φροντίσει να συγχωνεύσει τους λογαριασμούς των χρηστών (Apple ID με Beats Music) και να περάσει βιβλιοθήκες τραγουδιών (Beats libraries) των χρηστών αυτόματα στο iTunes in the Cloud.

Συνοπτικά, ενώ θα έχει φροντίσει να καταστρέψει τα δωρεάν πακέτα των αντίπαλων υπηρεσιών, η Apple με το Beats Music θα έχει μια ολοκληρωμένη λύση και εκτός από το δωρεάν πακέτο θα υπάρχει και το επί πληρωμής (με κόστος κάτω από $10/μήνα) για όσους δεν θέλουν διαφημίσεις ή ό,τι περιορισμούς θα έχει ορίσει η εταιρία για όσους δεν πληρώνουν. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες αλλά γνωρίζουμε ότι θα ανακοινώσει τα σχέδιά της στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών WWDC.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.