Τα Νέα Mac Θα Διαθέτουν Αισθητήρα Touch ID

Αποκαλύφθηκε Το 12-Ιντσο MacBook Air Με Νέο Σχεδιασμό

12inch Macbook Air leak

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν οι φήμες ότι η Apple θα παρουσιάσει 12-ιντσο MacBook Air με αρκετά λεπτό σχεδιασμό, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι η Apple. Τώρα ήρθε το ταϊβανέζικο blog Apple.club.tw να μας δώσει νέες πληροφορίες σχετικά με το νέο φορητό της αμερικάνικης κατασκευάστριας. Το ίδιο blog παλαιότερα είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες του τότε επερχόμενου iPad Air 2 οι οποίες βγήκαν αληθινές.

Σύμφωνα με τους Ασιάτες, η Apple πρόκειται να ενσωματώσει τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID στο Macbook Air 12-ιντσών, αλλά και στα επόμενα MacBook Pro. Για τα iMac, Mac Pro και Mac Mini, ο αισθητήρας θα τοποθετηθεί επάνω στο ποντίκι (Magic Mouse) και στο trackpad (Magic Trackpad). Ο αισθητήρας αυτός λανσαρίστηκε πρώτα στο iPhone και αναγνωρίζει το δαχτυλικό αποτύπωμα του χρήστη και του επιτρέπει είτε να ξεκλειδώνει τη συσκευή είτε να πραγματοποιεί αγορές μέσα από εφαρμογές. Η κίνηση ίσως έχει να κάνει με την μεγαλύτερη προώθηση που θέλει να δώσει η Apple στην υπηρεσία πληρωμών που λάνσαρε πέρσι, το Apple Pay, αλλά και να δώσει ένα παραπάνω λόγο στους αγοραστές να στραφούν στα προϊόντα της.

Τα ανανεωμένα μοντέλα της σειράς Air έχουν ήδη διαρρεύσει και αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2015. Θα διαθέτουν ένα μικρότερο πληκτρολόγιο, η θύρα για το φορτιστή (MagSafe) και η USB θα αντικατασταθούν από μία USB Type-C και το trackpad θα ανανεωθεί με ένα που δεν θα πατιέται για το ‘κλικ.’ Θα κυκλοφορήσουν σε ασημί, Space Gray (σκούρο γκρι) και χρυσό χρώμα.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.