Apple Watch, Το Πιο Καινοτόμο Smartwatch Ανακοινώθηκε

Apple Watch, Το Πιο Καινοτόμο Smartwatch Ανακοινώθηκε

Apple Watch

Η Apple παρουσίασε τη πρώτη της wearable συσκευή η οποία δεν είναι άλλη από το Apple Watch, προηγουμένως γνωστό ως iWatch. Το Apple Watch είναι το πιο καινοτόμο smartwatch που έχουμε δει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να απειλήσει τις προτάσεις των υπόλοιπων εταιριών αφού συνδέεται μόνο στα iPhone.

ONE MORE THING…

Tim Cook One More Thing

Ο Tim Cook παρουσίασε το Watch μετά τα Apple iPhone 6 και iPhone 6 Plus και Apple Pay, οπότε χρησιμοποίησε την αγαπημένη φτάση του Steve Jobs για να αλλάξει θέμα και να ξεκινήσει τη παρουσίαση του ρολογιού: One More Thing. Είναι περιττό να πούμε ότι το κοινό χειροκροτούσε και φώναζε μόλις ειπώθηκε αυτή η φράση, καθώς όλη την ώρα αυτό έκανε…

Το Apple Watch είναι μια συσκευή με «εύκαμπτη Retina» οθόνη και με το ολοκαίνουργιο chipset Apple S1 όπου εκεί βρίσκονται όλα τα εξαρτήματα. Μέσα στα εξαρτήματα που βρίσκονται στο Apple S1 υπάρχει και αυτό που ονομάζει η εταιρία «Taptic» το οποίο ουσιαστικά προσφέρει δόνηση στη συσκευή για τις νέες ειδοποιήσεις. Το πιο ενδιαφέρον όμως στο Watch είναι η τεχνολογία στην οθόνη η οποία αναγνωρίζει τη δύναμη με την οποία την πίεσε ο χρήστης. Κάθε φορά που ο χρήστης πιέζει παραπάνω την οθόνη τότε εμφανίζονται οι επιπρόσθετες ενέργειες, το μενού. Η φόρτιση θα γίνεται μέσω ενός μαγνητικού αντάπτορα MagSafe.

Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό στο Watch της Apple είναι το «Digital Crown» το οποίο πιθανότατα δεν θα συναντήσουμε σε άλλο smartwatch. Η Apple λογικά θα το πατεντάρει για να μηνύσει οποιονδήποτε προσπαθήσει να το αντιγράψει. Το Digital Crown ουσιαστικά είναι η ψηφιακή μορφή του κουμπιού που βρίσκουμε σε όλα τα αναλογικά ρολόγια για ρύθμιση της ώρας και της ημερομηνίας. Η Apple έδωσε σε αυτό τη λειτουργία του scrolling και του home button για επιστροφή στην αρχική. Για παράδειγμα αν βλέπετε τα μηνύματα ή ρυθμίζετε χρονόμετρο αντί για την οθόνη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό για scroll-άρισμα πάνω και κάτω. Το Digital Crown επίσης κάνει ζουμ σε φωτογραφίες και στους χάρτες, γιατί όπως έδειξαν αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τα δάχτυλά μας τα οποία θα κάλυπταν όλη την οθόνη.

Το Apple Watch εκτός από τα κλασικά χαρακτηριστικά για εμφάνιση ειδοποιήσεων, ρύθμιση της μουσικής, προβολή φωτογραφιών, ρύθμιση ξυπνητηριού, απάντηση στα μηνύματα (με έτοιμες απαντήσεις ή με emoji φάτσες ή υπαγόρευση της απάντησης) και εμφάνιση στατιστικών υγείας τα οποία στέλνονται στο iPhone και την εφαρμογή Health, διαθέτει ακόμα Siri με τις ίδιες λειτουργίες που συναντάμε στα κινητά και tablets, υποστήριξη του Apple Pay (άρα διαθέτει NFC), δυνατότητα ελέγχου του Apple TV, υποστήριξη εφαρμογών τρίτων, χάρτες με turn-by-turn καθοδήγηση, ηχείο για αναπαραγωγή της αποθηκευμένης μουσικής και ένα χαρακτηριστικό με το οποίο μπορούμε να στείλουμε ζωγραφιές σε άλλον με Watch ή τον χτύπο της καρδιάς μας!

Το ρολόι θα έχει πολλές επιλογές για καντράν-watchfaces, για λουράκια, για εφαρμογές και διάφορες εκδόσεις ανάλογα τη τσέπη και το μέγεθος του χεριού. Συνολικά θα υπάρξουν 3 διαφορετικά Watch: το βασικό, το Sport και το Edition. Το βασικό μοντέλο έχει κάσα από ατσάλι και ατσαλένιο λουράκι, το Sport αλουμινένια κάσα με πλαστικό λουράκι και το Edition θα είναι φτιαγμένο από πραγματικό χρυσό 18K. Θα υπάρχουν πολλά λουράκια για αλλαγή τα οποία με ένα απλό πάτημα βγαίνουν. Τέλος, θα κυκλοφορήσουν τα αντίστοιχα ρολόγια σε μικρότερες εκδόσεις.

Όλα τα ρολόγια θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2015 με χαμηλότερη τιμή τα $349 και με υποστήριξη των iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5, iPhone 5C και iPhone 5S.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.