Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το Apple Watch Κοστίζει Μόνο €75 Για Να Φτιαχτεί

Το κόστος παραγωγής ενός Apple Watch δεν ξεπερνάει ούτε τα €75, σύμφωνα με μελέτη της ερευνητικής εταιρίας IHS. Αν τα ποσά είναι σωστά, αυτό σημαίνει ότι το Watch είναι η φθηνότερη συσκευή για να φτιαχτεί της Apple και έχει τεράστιο κέρδος.

Η IHS έκανε κομμάτια ένα Apple Watch Sport 38mm, δηλαδή το οικονομικότερο Watch που κοστίζει $350 στην αγορά, και διαπίστωσε πως τα εξαρτήματά του κοστίζουν 81.20 δολάρια και η Apple χρεώνεται άλλα 2.50 δολάρια για την συναρμολόγηση κάθε ρολογιού. Δηλαδή φτάνουμε στα 83.70 δολάρια, που μας κάνουν 74,74 ευρώ. Με άλλα λόγια, το 24% από τα $350 που χρεώνει η εταιρία είναι για το κόστος παραγωγής και το υπόλοιπο 71% μπαίνει στα ταμία της εταιρίας.

Το ακριβότερο κομμάτι επάνω στο Watch είναι η οθόνη του η οποία κοστίζει $20.50. Το chipset του είναι και αυτό ακριβό, με κόστος $10.20. Το κουτί του και τα περιεχόμενά του κοστίζουν άλλα $9 σύμφωνα με την IHS. Μπορείτε να δείτε παρακάτω αναλυτικά όλα τα έξοδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Apple Watch Sport Costs

Μπορεί τα $266 που κερδίζει η Apple από κάθε ρολόι που πουλάει να ακούγονται πολλά, όμως έχει να καλύψει τα έξοδα για τους προγραμματιστές που θα πρέπει να αναπτύξουν και να βελτιώσουν το λογισμικό του, τους διαφημιστές, τα τελωνεία, το τμήμα έρευνα και ανάπτυξης, τυχόν δικηγόρους και άλλα άτομα. Καθαρό και τεράστιο κέρδος έχει σίγουρα από τα υπόλοιπα ρολόγια που κοστίζουν πάνω από €1.000 και φτάνουν τις €17.000.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: