Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Apple Κερδίζει Ξανά Την Samsung Σε Δικαστική Διαμάχη

Apple και Samsung χρόνια τώρα σπαταλάνε χρόνο και χρήμα στις δικαστικές αίθουσες, με τις διαμάχες τους να σχετίζονται με παραβίαση πατεντών και λοιπών τεχνολογιών, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει στεφτεί κάποιος νικητής. Ωστόσο, η αμερικάνικη εταιρία κέρδισε μια ακόμα μάχη, αφού το ομοσπονδιακό εφετείο στις ΗΠΑ έκρινε ότι η Samsung παραβίασε τις πατέντες που αφορούν το slide to unlock και το autocorrect.

Συγκεκριμένα, κάποια χαρακτηριστικά που ενσωμάτωσε η Samsung στο UI παλαιότερων smartphones και tablets έχουν πατενταριστεί και χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από την Apple και το γεγονός αυτό κρίθηκε ότι προκάλεσε ζημιά στην αμερικάνικη εταιρία. Παλαιότερα μάλιστα η Samsung είχε κληθεί να δώσει το ποσό των 120 εκατομμυρίων δολαρίων, ως συνέπεια της οικονομικής αυτής ζημιάς, ωστόσο ο αντίπαλός της είχε ασκήσει έφεση.

Δεδομένου λοιπόν ότι η Samsung δεν αφαίρεσε τα εν λόγο χαρακτηριστικά από τις συσκευές που τα ενσωματώνουν, το δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση κυκλοφορίας των συγκεκριμένων συσκευών στην αγορά των ΗΠΑ. Βέβαια, οι κορεάτες ελάχιστα θα επηρεαστούν από αυτή την κατάληξη, αφού η απόφαση αφορά συσκευές από το μακρινό 2011, όπως το Samsung Galaxy S2 και το Samsung Galaxy Note 2.

Αξίζει φυσικά να σημειώσουμε ότι η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ήταν διαφορετική. Τον Αύγουστο, το ανώτατο γερμανικό αστικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η Apple δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για την κατοχύρωση της παντέτας Swipe-To-Unlock, αφού αυτή η συγκεκριμένη πατέντα δεν βασίζεται σε κάποια εφεύρεση.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: