Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Φτιάξε Το Δικό Σου Κινητό Με Το Arduino GSM Shield

Arduino GSM Shield

Αν θα ήθελες να φτιάξεις το δικό σου λειτουργικό κινητό και δεν είχες την δυνατότητα, τότε θα πρέπει να ξέρεις για το Arduino GSM Shield. Η συγκεκριμένη ιδέα ήρθε από τον David Mellis ο οποίος υλοποίησε το concept αυτό βασισμένος στο Arduino.

Το Arduino GSM Shield είναι ένα πολύ απλό κινητό τηλέφωνο στο οποίο μπορείς να αποθηκεύσεις επαφές με τους αριθμούς τους, να δεις την ώρα και τη στάθμη της μπαταρίας, χρησιμεύει σαν ξυπνητήρι και βεβαίως μπορεί να κάνει… κλήσεις. Η συσκευή μπορεί να συνδέεται στα τυπικά GSM δίκτυα της Βόρειας Αμερικής και να στέλνει SMS μηνύματα, πάντα με τη χρήση μιας κάρτας SIM. Αποτελείται από μια μικρή οθόνη, κουμπιά, μπαταρία ένα ηχείο και ένα μικρόφωνο.

Με μια κάπως αδύναμη συσκευή όπως είναι το Arduino δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα όμως και αυτό που έγινε είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Εμείς να πούμε ένα μπράβο στον Mellis που είναι διδακτορικός φοιτητής στο εργαστήριο πολυμέσων του MIT και μοιράστηκε εδώ τις οδηγίες για το πως να το κάνουμε και εμείς.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: