Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2016

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

AsteroidOS: Ένα open-source OS που αντικαθιστά το Android Wear

«Hack your wrist»

Αν πιστεύετε ότι η Google δεν έχει κάνει καλή δουλειά στο Android Wear και θέλετε ένα πιο ανοιχτό λειτουργικό, τότε πρέπει να γνωρίσετε το AsteroidOS. Το AsteroidOS είναι ένα ολοκαίνουργιο λειτουργικό σύστημα για smartwatches το οποίο δεν το έχει αναπτύξει κάποια εταιρία, αλλά η κοινότητα προγραμματιστών που ήθελε να χακάρει ή/και να αντικαταστήσει τη πρόταση της Google.

Το Asteroid εγκαθίσταται μέσω PC σε ορισμένα ρολόγια με Android Wear και αντικαθιστά το λειτουργικό τους. Προς το παρόν υποστηρίζονται λίγα διάσημα μοντέλα, όπως το LG G Watch και το Motorola Moto 360, και με την εγκατάστασή του ο χρήστης μπορεί να τρέξει πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα και να διαχειριστεί τις ρυθμίσεις του ρολογιού. Το γραφικό περιβάλλον είναι απλό και βασίζεται στις χειρονομίες.

Το λογισμικό είναι σε beta κατάσταση ακόμα και για αυτό έχει bugs και του λείπουν πολλά χαρακτηριστικά – όπως watchfaces, κατάστημα εφαρμογών, φωνητικές εντολές και άλλα. Αυτή τη στιγμή έχει μόνο τις βασικές εφαρμογές, ένα κέντρο ειδοποιήσεων, τον ‘asteroid-launcher’ και μενού πολυδιεργασίας. Ακόμα και το Bluetooth δεν υποστηρίζεται πλήρως.

Το Asteroid χρησιμοποιεί τη βιβλιοθήκη libhybris που προσφέρει τους Android drivers και για αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Android smartwatches. Η διεπαφή χρήστη, τα γραφικά και το SDK βασίζονται στα OpenEmbedded, Qt5, και QML. Άμα είστε προγραμματιστής με Android smartwatch μπορείτε να δείτε στο asteroidos.org πως να συνεισφέρετε στο project. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να παραμείνετε στο λογισμικό της Google για να αποφύγετε τους μπελάδες.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: