Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Η Κασέτα Ήχου Έγινε 50 Ετών

Compact cassette

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1963 η Phillips παρουσίασε την πρώτη compact κασέτα στα κεντρικά γραφεία της στο Άμστερνταμ. Η αρχική χρήση της κασέτας ήταν ως μέσο επαγγελματικής υπαγόρευσης, ωστόσο αργότερα ο καθένας είχε και χρησιμοποιούσε κασέτες.

Για χρόνια ανταγωνίστηκε τις κασέτες τύπου 8-track, με την τεχνολογία της έγινε απαραίτητη σε κάθε σπίτι και αυτοκίνητο. Με το μικρό και συμπαγές μέγεθος, μαζί με την ευκολία στην ηχογράφηση και την αναπαραγωγή, δεν μας εκπλήσσει το πόσο καλά πήγε.

Με τους ρυθμούς που προχωρά η τεχνολογία αναπόφευκτα η κασέτα της Phillips μπήκε στο περιθώριο και αντικαταστάθηκε από τα CD, MP player και από άλλα μέσα που μπορείς να ακούσεις την μουσική σου, με το cloud να είναι το τελευταίο και μάλλον αυτό που θα χρησιμοποιούμε για αιώνες.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: