Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Αναπτύχθηκε Νέος Ιός Που Μεταφέρεται Μέσω… Ήχους

Malware - Ιός

Επιστήμονες υπολογιστών ανέπτυξαν ένα νέο πρότυπο ιού που είναι ικανό να μεταφερθεί μεταξύ συσκευών που δεν έχουν ενεργή σύνδεση δικτύου! Ο συγκεκριμένος ιός που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο χρησιμοποιεί τα ενσωματωμένα μικρόφωνα και ηχεία του υπολογιστή για να στείλει ένα σήμα υψηλής συχνότητας από ένα μολυσμένο υπολογιστή σε μια διαφορετική πηγή.

Η ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων δεν είναι καθόλου υψηλές προς το παρών, μόνο 20 bits το δευτερόλεπτο μέχρι 20 μέτρα, όμως το ηχητικό κακόβουλο λογισμικό μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για να στείλει σημαντικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών και των κωδικών πρόσβασης τους για ορισμένα συστήματα. Η περιορισμένη αυτή απόσταση μπορεί να αυξηθεί με την προσθήκη περισσότερων μολυσμένων συσκευών που επαναλαμβάνουν το σήμα ήχου, όπως κάνουν και οι κεραίες αναμετάδοσης στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και άλλες παρόμοιες κεραίες.

Η αναφορά που δημοσιεύτηκε από την Journal of Communications αποδεικνύει ότι οι υπολογιστές που βρίσκονται αποσυνδεδεμένοι από το διαδίκτυο ή από οποιοδήποτε άλλο δίκτυο, μπορούν εύκολα να μολυνθούν/χακαριστούν μέσω αυτών των σημάτων. Και το πρόβλημα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο αν κάποιος αναπτύξει κάποιο παρόμοιο ιό ο οποίος μπορεί να συνδεθεί σε κινητά και tablets, που έχουν μικρόφωνα και ηχεία, και έτσι θα μπορεί να αποκτήσει σχεδόν όλες τις προσωπικές πληροφορίες, ονόματα χρήστη και κωδικούς. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα παραμείνει απλά ένα project για το εργαστήριο…

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: