Μαθήματα Προγραμματισμού Από Το Δημοτικό Στην Αυστραλία

Μαθήματα Προγραμματισμού Από Το Δημοτικό Στην Αυστραλία

Ο Steve Jobs κάποτε είχε πει «όλοι σε αυτή τη χώρα πρέπει να μάθουν να προγραμματίζουν έναν υπολογιστή, επειδή σου μαθαίνει πως να σκέφτεσαι,» και μάλλον είχε δίκιο. Τώρα, το Υπουργείο Παιδείας της Αυστραλίας αποφάσισε να εισάγει ένα μάθημα στα σχολεία όπου τα παιδιά μαθαίνουν προγραμματισμό, από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Ένας από τους κορυφαίους επαγγελματίες της Αυστραλίας, ο Mike Cannon-Brookes, είπε στο Business Insider ότι αν δεν πρόσθεταν ένα τέτοιο μάθημα θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας, και θα είναι αργά αν δεν κινηθούν γρήγορα. Συνέχισε λέγοντας ότι βρίσκονται πίσω σε σχέση με άλλες χώρες και ότι ο προγραμματισμός θα είναι το ίδιο σημαντικός με τα μαθηματικά και τα Αγγλικά για την εύρεση εργασίας μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Παιδείας Christopher Pyne είχε αναφέρει ότι όσο η τεχνολογία θα συνεχίσει να επεκτείνεται σε κάθε πτυχή της ζωής μας, θα υπάρχει παγκοσμίως ζήτηση για καταξιωμένους εργάτες. Έτσι τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν προγραμματισμό και να κατανοήσουν πως μπορεί να επηρεάσει το μέλλον τους.

Υπολογίζεται ότι στο 75% των ταχέων αναπτυσσόμενων επαγγελμάτων θα απαιτούνται γνώσεις σε επιστήμη, τεχνολογία και μαθηματικά.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.