Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Γλώσσα Προγραμματισμού BASIC Έγινε 50 Χρονών

50 χρόνια πέρασαν από τότε που οι μαθητικοί John G. Kemeny και Thomas E. Kurtz του Darmouth College παρουσίασαν για πρώτη φορά την BASIC (Beginner’s All-Purpose Symbolic Instruction Code).

Αρχικά αυτή η επαναστατική γλώσσα είχε συστηθεί την 1η Μαΐου του 1964 και ξεχώριζε γιατί ήταν η πιο απλοποιημένη ώστε ο καθένας να μπορεί να γράφει προγράμματα χωρίς να γνωρίζει προγραμματισμό. Τότε κυριαρχούσαν οι FORTRAN και ALGOL οι οποίες ήταν πιο δύσκολες. Επιπρόσθετα, ενσωμάτωνε και έναν compiler που εκτελούσε άμεσα το πρόγραμμα, ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τη γλώσσα.

Η BASIC γνώρισε τεράστια επιτυχία και σαφώς έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση των προσωπικών υπολογιστών. Μάλιστα, οι Paul Allen και Bill Gates την χρησιμοποίησαν το 1975 στον Altair 8800 σαν Altair BASIC, αργότερα έγινε Microsoft BASIC και χρησιμοποιήθηκε μέχρι την άφιξη των Windows.

Σήμερα η γλώσσα έχει ξεπεραστεί και δεν χρησιμοποιείται από κανέναν εμπορικά. Οι πιο ‘παλιοί’ όμως δεν θα ξεχάσουν ποτέ εκείνη την εμπειρία…

Μοιράσου το με τους φίλους σου: