Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Bleep: Η Νέα Υπηρεσία Κρυπτογραφημένων Μηνυμάτων Της BitTorrent

Bleep Screen

Η BitTorrent ετοιμάζει μια νέα υπηρεσία ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων και βίντεο, το Bleep. Η πλατφόρμα βασίζεται στο πρωτόκολλο P2P και προσφέρει πλήρη κρυπτογράφηση έτσι ώστε να πραγματοποιούνται οι συνομιλίες με πλήρη προστασία από τα μάτια των κυβερνητικών -και μη- οργανώσεων. Η δυνατότητα της πλήρης κρυπτογράφησης πραγματοποιείται με την απουσία των servers και έτσι τα metadata περνούν κρυπτογραφημένα μεταξύ των peers.

Η υπηρεσία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και προς το παρών διατίθεται μόνο σε Winodws 7 και 8. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού μέσω email ή τηλεφωνικού αριθμού, ενώ αργότερα θα προστεθεί και η δυνατότητα σύνδεσης με incognito mode, δηλαδή χωρίς ο χρήστης να δηλώνει κάποιο προσωπικό του στοιχείο.

Σε δηλώσεις του ο Farid Fadaie ανέφερε:

«Υπάρχουν πολλές εφαρμογές μηνυμάτων που διαφημίζουν ότι προσφέρουν κρυπτογράφηση από τη μία άκρη στην άλλη, αλλά αυτό δεν ισχύει για τα metadata, με αποτέλεσμα οι χρήστες να μένουν εκτεθειμένοι. Η πλατφόρμα Bleep προσφέρει μοναδικές και πολύ διαφορετικές λειτουργίες απ’ ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα.»

Όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή για την pre-alpha έκδοση μπορεί να το κάνει στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: