Η BlackBerry Ακυρώνει Την Εξαγορά, Ψάχνει Για Νέο CEO

Ο CEO Της BlackBerry Λέει Το iPhone Απαρχαιωμένο

BlackBerry CEO

Η BlackBerry βρίσκεται σε αδιέξοδο και ενώ φαίνεται ότι σταμάτησε να κατασκευάζει νέα κινητά για φέτος, σταμάτησε να κοιτάζει και για αγοραστές!

Μέχρι τώρα είχαμε επίσημη πρόταση από την Fairfax Financial για να εξαγοράσει την εταιρία του Καναδά για $4.7 δις, όμως η εταιρία τελικά απέρριψε την πρόταση. Αντί για ξεπούλημα θα λάβει $1 δις σε μετατρέψιμα ομόλογα από την Fairfax Financial και άλλους επενδυτές όμως δεν γνωρίζουμε ακόμα που θα πάνε αυτά τα λεφτά, αν φυσικά τα συγκεντρώσουν στο τέλος.

Επιπλέον, ο Thorsten Heins (αυτός στη φωτογραφία) που μέχρι σήμερα εκτελούσε τον ρόλο του Διευθύνοντα Συμβούλου στη BlackBerry αποχωρεί και τη θέση του τη παίρνει ο John S. Chen, πρώην CEO της Sybase. Σχετικά με αυτή τη παραίτηση, η Barbara Stymiest, Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας ανέφερε:

Η σημερινή ανακοίνωση αντιπροσωπεύει μια σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στη BlackBerry και στο μέλλον της από αυτήν την ομάδα επενδυτών. Το συμβούλιο εξέτασε μια σειρά στρατηγικών εναλλακτικών επιλογών και ακολουθεί την πορεία που πιστεύει ότι εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της εταιρείας και των μετόχων.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.