Σε Απολύσεις Και Αποχώρηση Από Την Καταναλωτική Αγορά Προχωράει Η BlackBerry

Η BlackBerry Λέει Πως Δεν Θα Υπάρχουν Tablets Το 2018

BlackBerry CEO

Τα πολύ κακά οικονομικά της προβλήματα και οι κακές της πωλήσεις αναγκάζουν την BlackBerry να πάρει κάποιες κρίσιμες αποφασίσεις μπας και καταφέρει να κάνει τίποτα να πείσει τους υποψηφίους αγοραστές της να την αγοράσουν. Η πρώτη είναι να απολύσει ένα μεγάλο μέρος των υπαλλήλων της και η δεύτερη να αποχωρήσει από την αγορά των καταναλωτών. Η εταιρία υπολογίζει ότι θα έχει λειτουργικές ζημιές μεταξύ 930 και 960 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2014 και πρέπει να το αλλάξει.

Η εταιρία τον Μάρτιο είχε στο δυναμικό της 12,700 άτομα και η πρώτη ανακοίνωση που έκανε μετά την παρουσίαση του BlackBerry Q30 με OS 10.2 είναι να απολύσει 4,500 υπαλλήλους. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει περίπου το 40% του εργατικού δυναμικού της.

Επιπλέον η BlackBerry αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου πούλησε μόλις 3,7 εκατομμύρια κινητά, από τα οποία τα περισσότερα τρέχουν το BlackBerry 7, το παλιό λειτουργικό της που δεν διαφημίζει πλέον. Η εταιρία ρίχνει την ευθύνη στο Z10 και στις πωλήσεις του. Για αυτό το λόγο προχωράει στον τομέα των «prosumer», δηλαδή στο χώρο των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων. Πλέον θα πουλάει δύο κορυφαίες συσκευές και δύο οικονομικές, ενώ θα μειωθούν και τα προϊόντα της.

Χαρακτηριστικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος Thorsten Heins είπε:

Προχωρώντας μπροστά σκοπεύουμε να επικεντρώσουμε ξανά τις προσπάθειες μας στις συνολικές λύσεις που αποτελούνται από hardware, λογισμικό και υπηρεσίες και που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και αλλά και στον παραγωγικό, επαγγελματία χρήστη.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η καναδέζικη εταιρία έχει φτάσει στο τέλος της και όλες οι κινήσεις που κάνει είναι για να βρει αγοραστή. Και αντί να κυκλοφορήσει ένα πολύ καλό smartphone στα 300€ -στα μονοπάτια που χάραξε το Nexus 4- εγκαταλείπει τους καταναλωτές για τις επιχειρήσεις…

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.