Αποκαλύφθηκε Το Blackphone, Το Ασφαλέστερο Android Smartphone

Αποκαλύφθηκε Το Blackphone, Το Ασφαλέστερο Android Smartphone

Πριν λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στο Blackphone, ένα smartphone φτιαγμένο με στόχο την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του χρήστη. Η επίσημη παρουσία του έγινε λοιπόν στην MWC 2014. Από την πρώτη στιγμή, οι δημιουργοί της συσκευής, η Silent Circle συνεργαζόμενη με την Geeksphone είχαν αναφέρει ότι στην συσκευή αυτή προέχει η ασφάλεια, όχι οι κορυφαίες επιδόσεις, παρόλα αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι πολύ ικανοποιητικά.

Έτσι, η συσκευή έρχεται με οθόνη 4,7 ιντσών, ανάλυσης 1280 x 720 pixels. Ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2GHz, μνήμη RAM 2GB και αποθηκευτικό χώρο 16GB. Η κύρια κάμερα του είναι στα 8MP και η εμπρόσθια στα 1.3MP. Από λειτουργικό σύστημα φοράει το PrivatOS, ένα λειτουργικό βασισμένο στο Android.

Σύμφωνα με την φημολογία πριν την ανακοίνωση της συσκευής, το Blackphone θα ήταν ικανό να προστατεύσει τα δεδομένα του χρήστη από υπηρεσίες παρακολούθησης, όπως η NSA. Όμως, κατά την παρουσίασή του, οι δημιουργεί του τόνισαν:

Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι θα κατασκευάσουμε συσκευή που θα προστατεύει τον χρήστη απόλυτα από την NSA, ωστόσο, προσφέρουμε εργαλεία που κάνουν τεράστια διαφορά για κάποιον ο οποίος δεν χρησιμοποιεί καν εργαλεία για να προστατεύσει την ιδιωτικότητά του

Έτσι, το κινητό έρχεται με προεγκατεστημένα εργαλεία ασφάλειας όπως η κρυπτογραφημένη cloud αποθήκευση, δυνατότητα ασύρματης επαναφοράς συσκευής και διαγραφής αρχείων, αλλά και με 2 χρόνια συνδρομή στη σουίτα εφαρμογών της Silent Circle για κρυπτογραφημένες τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα και επαφές. Η τιμή του θα ανέρχεται στα 629 δολάρια.

  • Μπορείς να δεις όλη τη κάλυψή μας για την έκθεση MWC 2014 εδώ.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.