Η Canon ανακοίνωσε τις PowerShot SX540 HS και SX420 IS

Η Canon ανακοίνωσε τις PowerShot SX540 HS και SX420 IS

Η Canon προσθέτει δύο νέες compact φωτογραφικές μηχανές ενδιάμεσης κατηγορίας με υπέρ-ζουμ στη σειρά PowerShot, τα μοντέλα PowerShot SX540 HS και PowerShot SX420 IS.

Η PowerShot SX540 HS διαθέτει μεγάλες δυνατότητες λήψης σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού και πλήρη δημιουργικό έλεγχο, ώστε να εκμεταλλεύεστε με τον καλύτερο τρόπο το οπτικό ζουμ 50x και τον ευρυγώνιο φακό. Αντίστοιχα η PowerShot SX420 IS προσφέρει έναν φακό ζουμ 42x, αισθητήρα CMOS (CCD) 20 Megapixel, επεξεργαστή DIGIC 4+ και μια σειρά αυτόματων και εύχρηστων δημιουργικών δυνατοτήτων, καθώς και υποστήριξη επικοινωνίας Wi-Fi με Dynamic NFC.

Canon PowerShot SX540 HS
Canon PowerShot SX540 HS

Πιο αναλυτικά, η PowerShot SX540 HS αξιοποιεί την ισχύ του επεξεργαστή DIGIC 6 σε συνδυασμό με τον αισθητήρα CMOS (CCD) 20,3 Megapixel. Ο αισθητήρας υψηλής ευαισθησίας προσφέρει επίσης εκπληκτικές λήψεις σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού, ενώ το οπτικό ζουμ 50x σας δίνει τη δυνατότητα να πλησιάσετε στη δράση και να αποτυπώσετε ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Με τη λειτουργία ZoomPlus μπορείτε επίσης να διπλασιάσετε ψηφιακά το ζουμ χωρίς απώλεια ανάλυσης, οπότε είτε τραβάτε μακρινά κτήρια είτε φωτογραφίζετε από το πίσω μέρος του σταδίου, τίποτα δεν είναι πολύ μακριά.

Η βελτιωμένη λειτουργία Κλείδωμα βοηθητικού πλαισίου ζουμ ενεργοποιεί μια κατάσταση σταθεροποίησης η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέγετε και να καδράρετε το θέμα με ευκολία, ενώ η μηχανή φροντίζει έξυπνα ώστε να παραμένει κεντραρισμένο και εστιασμένο. Για λήψεις αστικών τοπίων και πανοραμικούς ορίζοντες, ο ευρυγώνιος φακός 24mm σας βοηθά να χωρέσετε περισσότερα στοιχεία σε κάθε λήψη.

Για τους εκκολαπτόμενους κινηματογραφιστές, η PowerShot SX540 HS έχει δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD σε μορφή MP4, ενώ χρησιμοποιεί Δυναμική σταθεροποίηση εικόνας (IS) σε 5 άξονες για να διασφαλίσει ότι το υλικό θα παραμένει σταθερό καθώς βιντεοσκοπείτε εν κινήσει. Η λειτουργία Καλύτερες στιγμές ιστορίας αναλύει έξυπνα τις εικόνες και τα κλιπ σας για μια ημερομηνία ή ένα άτομο που καθορίζετε και τα «συρράπτει» αυτόματα για να παράγει μια αναμνηστική ταινία που μπορείτε να παρακολουθείτε και να μοιράζεστε με άλλους.

Με οπτικό ζουμ 42x, λειτουργία ZoomPlus και ευρυγώνιο φακό σε ένα compact σώμα, η PowerShot SX420 IS είναι ιδανική για να απαθανατίζετε κάθε περίσταση. Ο αισθητήρας 20 Megapixel και ο επεξεργαστής DIGIC 4+ διασφαλίζουν ποιότητα εικόνας χωρίς συμβιβασμούς, ενώ χάρη στο Έξυπνο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (IS) οι φωτογραφίες και οι ταινίες HD θα είναι πεντακάθαρες και θα απεικονίζουν κάθε λεπτομέρεια.

Canon PowerShot SX420 IS
Canon PowerShot SX420 IS

Χάρη σε μια πληθώρα Δημιουργικών φίλτρων, όπως το εφέ Μινιατούρας και το εφέ Υπέρ-ευρυγώνιου, μπορείτε να αποτυπώνετε μοναδικές δημιουργίες στη στιγμή. Η οθόνη LCD 3 ιντσών διευκολύνει την εξέταση των ταινιών και των φωτογραφιών, ενώ η εργονομική λαβή συμβάλλει στη σταθερότητα του χεριού και της εικόνας του θέματός σας σε κάθε περίπτωση.

Και οι δύο μηχανές διαθέτουν ενσωματωμένη υποστήριξη Wi-Fi και Dynamic NFC, γεγονός το οποίο σας επιτρέπει να συνδέεστε και να μοιράζεστε εύκολα φωτογραφίες και ταινίες με συμβατά smartphone, tablet ή συσκευές αποθήκευσης, όπως το Canon CS100, ή ακόμη και να ελέγχετε τη μηχανή με τη λειτουργία Απομακρυσμένης λήψης.

Το ειδικό πλήκτρο Wi-Fi αποτελεί μια εύχρηστη συντόμευση προς τις λειτουργίες διασύνδεσης, που σας βοηθούν να μοιράζεστε το υλικό σας κατά τις λήψεις. Για περισσότερη σιγουριά, και οι δύο μηχανές διαθέτουν λειτουργία Συγχρονισμού εικόνων, η οποία δημιουργεί αυτόματα εφεδρικά αντίγραφα των φωτογραφιών και των ταινιών σας σε υπηρεσίες cloud, όπως η irista της Canon ή το Google Drive, αμέσως μόλις συνδεθούν στο Internet.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.