Η Κίνα Θεωρεί Το iPhone Μια Απειλή Για Την Εθνική Ασφάλεια

Η Apple Ανακοίνωσε Το iPhone 5S

iPhone 5S

Η Κίνα μέσω του καναλιού China Central Television (CCTV) που διευθύνει ανακοίνωσε πως θεωρεί το iPhone της Apple απειλή για την εθνική ασφάλεια. Η απειλή δημιουργήθηκε από το χαρακτηριστικό «Frequent Location» που είναι μέρος των Υπηρεσιών Τοποθεσίας του κινητού. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο φόβος βασίζεται στις πληροφορίες που αποθηκεύει αυτό το χαρακτηριστικό, καθώς πιστεύουν ότι μπορεί να αποκαλύψει μυστικά της χώρας.

Η Apple δεν έχει απαντήσει σε αυτό το περιστατικό, αλλά έχει διευκρινίσει πως το «Frequent Location» μπορεί να απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις του κινητού. Η Apple επίσης ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα που αποθηκεύονται μένουν στην μνήμη του τηλεφώνου και δεν μοιράζονται σε τρίτους ή στην ίδια την εταιρία χωρίς την σχετική άδεια.

Σύμφωνα με τη σελίδα υποστήριξης της αμερικάνικης εταιρίας:

Your iPhone will keep track of places you have recently been, as well as how often and when you visited them, in order to learn places that are significant to you. This data is kept solely on your device and won’t be sent to Apple without your consent. It will be used to provide you with personalized services, such as predictive traffic routing.

Τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί πολλά περιστατικά που αφορά την κατασκοπία άλλων χωρών από τις ΗΠΑ. Η Κίνα είναι λογικό να φοβάται τα αμερικάνικα iPhone, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και οι Android συσκευές διαθέτουν το ίδιο χαρακτηριστικό. Στην Κίνα υπάρχουν πολλές εταιρίες που χρησιμοποιούν αυτή τη πλατφόρμα, όπως οι Oppo, OnePlus, ZTE και Huawei, και θα έπρεπε να είχε πει το ίδιο για τα Google Services. Μήπως στην πραγματικότητα για άλλο λόγο θέλουν οι Κινέζοι να υποβαθμίσουν τα κινητά της Apple;

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.