Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Microsoft Φοβάται Τα Chromebook Καθώς Μειώνεται Η Χρήση Των Windows Στα Σχολεία

Όταν η Microsoft πέρσι δημιούργησε μια διαφήμιση κατά των Chromebook όλοι αναρωτιόμασταν γιατί το έκανε, όμως τώρα όλα είναι ξεκάθαρα: η εταιρία φοβάται γιατί η χρήση των Windows μειώνεται στα σχολεία των ΗΠΑ! Μέχρι τα πιο πρόσφατα στατιστικά δεν εμφανιζόντουσαν πουθενά τα laptops της Google με Chrome OS, όμως τώρα μια έρευνα της Futuresource Consulting δείχνει τεράστια αύξηση.

Αναλυτικά, το μερίδιο των Chromebook στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από το μόλις 1% που κατείχαν το 2012, εκτοξεύτηκε στο 19% το 2013. Και μια τέτοια αύξηση σημαίνει μόνο ένα πράγμα – το ποσοστό των Windows από το 47,5% έπεσε στο 28% την ίδια περίοδο! Σε αντίθεση λοιπόν με την Ελλάδα που χρησιμοποιεί σχεδόν σε όλα τα σχολεία το λογισμικό της Microsoft, στις ΗΠΑ δεν φτάνει ούτε το 30%. Σε σχολεία της Αμερικής επίσης χρησιμοποιούν Mac και iPad τα οποία θα κατέχουν και αυτά ένα μερίδιο.

Η άνοδος των Google laptops έχει μόνο μια εξήγηση. Είναι πολύ πολύ φθηνά. Αντί για 2 Windows PC των 500€ τώρα τα σχολεία μπορούν να αγοράσουν 2 Chromebook στην ίδια τιμή. Το Chrome OS ουσιαστικά είναι ένας browser, και αφού τα laptop αυτά διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και πληκτρολόγιο, συμφέρει στα σχολεία να επιλέξουν αυτά. Οι μαθητές μπορούν να ψάξουν και να κάνουν τις εργασίες τους μέσω web apps όπως και σε ένα ‘κανονικό’ PC.

Για να κερδίσει το χαμένο έδαφος η Microsoft θα πρέπει να προσφέρει πολύ φθηνά τα δικά της Windows PC. Για να το καταφέρει θα πρέπει να πείσει τους κατασκευαστές να κατασκευάσουν φθηνότερα και αξιόπιστα netbooks και αυτή να χρεώνει πολύ φθηνά τις άδειες χρήσης των Windows με δώρο το Office. Θα το κάνει όμως;

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: