Πόσα Κερδίζει Η Microsoft Από Κάθε Windows Phone Και Windows RT Συσκευή;

Η Ενημέρωση Amber Της Nokia Φτάνει Στα Lumia

Nokia Lumia Windows Phone 8 update

Για όσους δεν το ξέρουν, η Microsoft χρεώνει κάθε κατασκευαστή κινητών και υπολογιστών ο οποίος χρησιμοποιεί το Windows Phone ή το Windows RT. Πόσα όμως κερδίζει; Το MyNokiaBlog απαντά.

Σύμφωνα με πηγές του blog που σχετίζονται με τις άδεις της Microsoft, η αμερικάνικη εταιρία χρεώνει κάθε συσκευή με Windows Phone $25 και κάθε Windows RT συσκευή με $90. Αυτό σημαίνει ότι από τα €112 που κοστίζει το Nokia Lumia 520 στο Skroutz, τα περίπου €20 πηγαίνουν στη Microsoft. Και επίσης σημαίνει ότι αν το Lumia 520 είχε Android, που προσφέρεται δωρεάν, θα κόστιζε κάτω από €99 και θα ήταν ακόμα πιο προσιτό.

Προηγούμενες φήμες ήθελαν την Microsoft να κερδίζει $15 από κάθε Windows Phone, αλλά τελικά φαίνεται ότι δεν είναι τόσο ‘φθηνή.’ Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, η Microsoft θα δίνει δωρεάν το λειτουργικό της στους συνεργάτες της. Με αυτό θα επιτύχει ακόμα πιο φθηνά Windows Phone που θα μπορούν να χτυπήσουν το Android στα οικονομικά smartphones για τα καλά. Λεφτά η Microsoft θα μπορεί να βγάλει από τις αγορές εφαρμογών, μουσικής και ταινιών (στις ΗΠΑ) από το Windows Phone Store όπως κάνει και η Google με το Play Store.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.