Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Bill Gates: “Το Ctrl – Alt – Delete Ήταν Ένα Λάθος”

Bill Gates

Όσοι είστε ‘παλιοί’ χρήστες των Windows (ή έχετε αρχαίους υπολογιστές στα σχολεία) θα θυμάστε ότι για να συνδεθείτε στα Windows έπρεπε να πατήσετε Ctrl – Alt – Delete και μετά να βάλετε τον κωδικό. Φαίνεται όμως ότι αυτό ήταν αναγκαστικό.

Ο Bill Gates σε ομιλία του στο ‘Harvard Campaign’ αποκάλυψε ότι ο συνδυασμός των τριών αυτών κουμπιών ‘ήταν ένα λάθος’ και συμπλήρωσε ότι «θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μόνο πλήκτρο, αλλά αυτός που σχεδίασε το πληκτρολόγιο της IBM δεν ήθελε να μας δώσει ένα ξεχωριστό γι’ αυτή τη δουλειά.» Εξήγησε επίσης ότι ένας τέτοιος συνδυασμός είχε σκοπό να εμποδίσει άλλες εφαρμογές από το να πραγματοποιήσουν μία “απομίμηση” σύνδεσης χρήστης και να κλέψουν τον κωδικό του χρήστη.

Με τη δική του σειρά, ο David Bradley που σχεδίασε το πρώτο IBM PC, μας είπε ότι το Ctrl – Alt – Delete ήταν αρχικά για επανεκκίνηση του υπολογιστή, «αλλά ο Bill το έκανε διάσημο.»

Πίσω στο σήμερα, το Ctrl – Alt – Delete χρησιμοποιείται και στα Windows 8 για να μπαίνουμε σε ένα ειδικό μενού όπου εκτός των άλλων βρίσκουμε και το πασίγνωστο Διαχείριση εργασιών των Windows. Βεβαίως έχει μείνει η δυνατότητα αυτή να πατάς Ctrl – Alt – Delete πριν την είσοδο αλλά δεν είναι προεπιλεγμένη από την αρχή.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: