Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Έφτασε Στον Άρη Το Curiosity, Οι Πρώτες Φωτογραφίες

«Έφτασα με ασφάλεια στην επιφάνεια του Άρη. Κρατήρα Gale είμαι μέσα σου!» έστειλε σήμερα το πρωί στο κέντρο ελέγχου το Curiosity!

Το Curiosity από τις 8:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) βρίσκεται στην επιφάνεια του Άρη για μία αποστολή που θα διαρκέσει 2 χρόνια ώστε να συλλέξει στοιχεία για το κλίμα, την γεωλογία του Κόκκινου Πλανήτη και πιθανά σημάδια ζωής. “Ένα άνευ προηγουμένου τεχνολογικό επίτευγμα” ανέφερε ο Ομπάμα.

Πρωτού φτάσει στον Άρη πέρασαν 8.5 μήνες ταξιδιού στο Διάστημα (ταξίδευε με ταχύτητα περισσότερα από 20.000 χιλιόμετρα την ώρα) και τα τελευταία 7 λεπτά της προσεδάφισης ονομάστηκαν “7 λεπτά τρόμου” αφού η διαδικασία ήταν τρομερά δύσκολη (μπορείς να την δεις στο παρακάτω βίντεο). Το μηχάνημα των 2.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και βάρος 1 τόνο ήδη ξεκίνησε να στέλνει τις πρώτες ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την επιφάνεια του Άρη.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=P4boyXQuUIw&w=670&h=377]

Πηγές: 1, 2

Μοιράσου το με τους φίλους σου: