Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Το Curiosity Στον Άρη Λαμβάνει Την Πρώτη Του Ενημέρωση Λογισμικού

Δεν είναι μόνο το κινητό σου ή ο υπολογιστής σου που ενημερώνονται και αναβαθμίζονται, αλλά και ρόβερ Curiosity που στείλαμε στον Άρη!

Το Curiosity που για δύο χρόνια θα βρίσκεται στον Κόκκινο Πλανήτη για να βρει σημάδια ζωής και έφτασε εκεί την προηγούμενη εβδομάδα, Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012, λαμβάνει μία εικονική μεταμόσχευση εγκεφάλου, μία ενημέρωση λογισμικού με άλλα λόγια.

Σύμφωνα με τη NASA, αυτή η ενημέρωση λογισμικού είναι μία διαδικασία που πρόκειται να κρατήσει συνολικά 4 μέρες για να ολοκληρωθεί! Οι μηχανικοί εργάζονται σκληρά για να στείλουν τις ενημερώσεις στο λογισμικό του ρόβερ, αν και είχε φορτωθεί αρχικά όταν έφυγε από την Γη και ταξίδευε για 8.5 μήνες στο διάστημα.

Αυτή η “μεταμόσχευση εγκεφάλου”, όπως το ονομάζουν, θα βελτιώσει τις βασικές κινήσεις του Curiosity για την εξερεύνηση του πλανήτη. Όσο ενσωματώνεται, οι εργαζόμενοι της NASA θα εξετάζουν τις φωτογραφίες του κρατήρα Gale Crater που έχουν σταλθεί μέχρι τώρα.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: