Η Dell παρουσιάζει τα πρώτα Alienware laptops με υποστήριξη VR

Η Dell παρουσίασε κατά τη διάρκεια της IFA 2016 στο Βερολίνο τα πρώτα laptops της σειράς Alienware που υποστηρίζουν συσκευές εικονικές πραγματικότητας, όπως τα διάσημα Oculus Rift και HTC Vive.

Τα νέα laptops “βγαίνουν” με οθόνες 13”, 15” και 17” και με κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 10. Θα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με το Alienware Graphics Amplifier για σύνδεση εξωτερικής κάρτας γραφικών από desktop στο laptop και θα υποστηρίζεται η τεχνολογία Tobii eye-tracking.

Dell Alienware VR-ready laptop
Dell Alienware VR-ready laptop

Οι υπολογιστές έχουν σώμα από κράμα αλουμινίου-μαγνησίου και είναι κατά 25% λεπτότεροι από τους προηγούμενους της εταιρίας. Ενσωματώνουν IPS οθόνες ανάλυσης full HD (1920 x 1080 pixels) με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και υποστήριξη τεχνολογίας Nvidia G-Sync, επεξεργαστή Intel Core i7 6ης γενιάς, 8-32 GB μνήμη RAM, PCIe ή SATA δίσκο έως 3 TB και πληκτρολόγιο Dell TactX με RGB LED φωτισμό για τα πλήκτρα.

Τα μοντέλα με οθόνες 15”-17” θα κυκλοφορήσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Το μικρό θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο και θα υπάρχει επίσης επιλογή για OLED panel με αντίθεση 100.000:1 και χρόνο απόκρισης 1ms.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

XBLOG.GR

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.