Η Apple Προσλαμβάνει Έναν Ακόμα Ειδικό Στα Αυτοκίνητα

Η Apple Προσλαμβάνει Έναν Ακόμα Ειδικό Στα Αυτοκίνητα

Με περίπου $200 δις στη τράπεζα και έναν προϋπολογισμό για το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης που δεν θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος, η Apple λέγεται ότι συνεχίζει να ενισχύει την ομάδα της με ειδικούς στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ενώ έχουμε δει αναφορές που αποκαλύπτουν την επιθυμία της αμερικάνικης εταιρίας να φτιάξει ένα ηλεκτρονικό αυτοκίνητο, μια πρόσφατη έκθεση από την The Wall Street Journal αποκαλύπτει πως η εταιρία κοιτάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κατασκευάσει και ένα αυτόνομο όχημα. Όπως δηλαδή η Google.

Η The Wall Street Journal δημοσίευσε πως η Apple πρόσφατα προσέλαβε τον ‘βετεράνο’ της αυτοκινητοβιομηχανίας Doug Betts, έναν ταλαντούχο εκτελιστικό που ασχολείται για πάνω από δύο δεκαετίες με τη κατασκευή ποιοτικών αυτοκινήτων. Πριν ενταχθεί στο ανθρώπινο δυναμικό της Apple, ο κ. Betts είχε δύο ισχυρές θέσεις στη Toyota και τη Nissan. Πιο πρόσφατα, ο ίδιος δούλευε στη Fiat Chrysler όπου υπέβλεπε διάφορες διαδικασίες, από τη κατασκευή μέχρι και τον έλεγχο των προϊόντων.

Νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, η Apple προσέλαβε επίσης τον Paul Furgale, έναν από τους καλύτερους ερευνητές οχημάτων στην Ελβετία που έχει αρχίσει να προσλαμβάνει άτομα για να μια ομάδα που δουλεύει σε ένα ‘εμπιστευτικό’ project. Τα άτομα αυτά είναι ειδικοί στην ρομποτική και στα οχήματα. Ο κ. Furgale ήταν αναπληρωτής διευθυντής του Εργαστηρίου Αυτόνομων Συστημάτων στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας. Παλιότερα είχε πάρει μέρος σε ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με ονομασία V-Charge, για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόματου παρκαρίσματος αυτοκινήτων.

Ο κ. Betts έχει ενημερώσει το προφίλ του στο LinkedIn και αναφέρει ότι δουλεύει στο τμήμα “Operations” από τον Ιούλιο. Δεν αποτελεί έκπληξη βέβαια πως δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη δουλειά που κάνει στην Apple. Σύμφωνα με τις παλιότερες πληροφορίες που είχαν βγει στη δημοσιότητα, η Apple έχει ήδη χιλιάδες άτομα τα οποία δουλεύουν επάνω στο φημολογούμενο αμάξι της. Οι φήμες λένε ότι θα βγει στην αγορά μέχρι το 2020.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.