Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2011

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2011.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

DSL Ταχύτητες Μέχρι Και 50 Mbps Μέσα Στο 2012

Οι ταχύτητες που έχουμε για το Διαδίκτυο ανεβαίνουν και στην Ελλάδα. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων είπε “ναι” στον ΟΤΕ και στις τιμές που έχει για τη τεχνολογία VDSL προς τους υπόλοιπους παρόχους υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει ότι με κάποιες Χ τιμές, που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, θα έχουμε ταχύτητες μέχρι και 50 Mbps.

Το πότε ακριβώς θα διατεθούν οι VDSL συνδέσεις στους καταναλωτές δεν είναι γνωστό ακόμα, όπως και οι τιμές τους. Από εκτιμήσεις που έχουν γίνει, πιστεύεται ότι το καλοκαίρι του 2012 θα είναι διαθέσιμες οι πρώτες από αυτές.

Οι VDSL συνδέσεις θα παρέχονται από τον ΟΤΕ και για τους υπόλοιπους παρόχους, όπως CYTA, Forthnet, Wind. Ο πρώτος μάλιστα, είχε δηλώσει και στο παρελθόν ότι είναι τεχνικά έτοιμος.

Η τεχνολογία Very-high-bitrate DSL (VDSL ή VHDSL) είναι μια DSL τεχνολογία που προσφέρει γρηγορότερους ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων από το ADSL/ADSL2+. To πετυχαίνει αυτό χρησιμοποιώντας FTTN ή FTTC αρχιτεκτονική, δηλαδή ο εξοπλισμός (DSLAM) τοποθετείται σε επίπεδο γειτονιάς (συνήθως στα ΚΑΦΑΟ).
Οι μέγιστες ταχύτητες που παρέχει το VDSL είναι τα 26 Mbps συμμετρικά, ή τα 52/12 Μbps ασύμμετρα. Αυτές οι ταχύτητες επιτυγχάνονται σε απόσταση έως 300 μέτρα.
To VDSL έχει προτυποποιηθεί ως ITU-T G.993.1. Διάδοχος τεχνολογία του VDSL είναι το VDSL2. | Πηγή: Wikipedia

Πηγή: Deasy

Μοιράσου το με τους φίλους σου: