Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Entrain: Η Εφαρμογή Που Καταπολεμά Το Jetlag

Όποιος έχει πραγματοποιήσει υπερατλαντικά ταξίδια ίσως να έχει αντιμετωπίσει από πρώτο χέρι το πρόβλημα του jetlag. Το jetlag είναι η διαταραχή των βιολογικών ρυθμών του σώματος λόγω αλλαγής ώρας όταν διασχίζουμε με το αεροπλάνο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα διαφορετικές ωρολογιακές ζώνες. Έτσι, όποιος το έχει υποστεί αδυνατεί να κοιμηθεί ή κάνει διαταραγμένο ύπνο επειδή ο εγκέφαλος λόγω συνήθειας δεν μπορεί να δεχτεί τις διαφορετικές -ωρολογιακά- περιόδους ύπνου.

Πολλοί τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος έχουν γραφτεί στο Διαδίκτυο, όμως τώρα μια ομάδα μαθηματικών από το University of Michigan ισχυρίζεται ότι μπορεί να δώσει λύση στο jetlag με την εφαρμογή Entrain. Η εφαρμογή αυτή προετοιμάζει τον χρήστη για τη διαφορά ώρας παροτρύνοντας τον να ρυθμίζει τον φωτισμό στο σπίτι του ανάλογα με την ώρα που έχει η χώρα-προορισμός, βοηθώντας ουσιαστικά στην αναδιαμόρφωση του Κιρκάδιου ρυθμού του.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: