Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Οι Πάροχοι Θα Μπορούν Να Μπλοκάρουν Πειρατικές Σελίδες Με Δικαστική Απόφαση

Η διαμάχη δύο εταιριών έφερε πάλι στο προσκήνιο το θέμα της διακίνησης πειρατικού υλικού από ιστοσελίδες. Συγκεκριμένα δυο εταιρίες ζήτησαν από τον πάροχο UPC να μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστοσελίδα που προσφέρει δωρεάν live streaming ταινιών, αφού όπως ισχυρίστηκαν τα πνευματικά δικαιώματα τους ανήκουν.

Η απάντηση της UPC ήταν άμεση και αρνητική ισχυρίζοντας ότι δεν υπάρχει δικαστική απόφαση που να τους δίνει εντολή για κάτι τέτοιο, ενώ η ίδια δεν είναι υπεύθυνη για τέτοιου είδους θέματα από τη στιγμή που οι ενέργειες της ιστοσελίδας δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις δικές τους. Μάλιστα πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που μπλοκάρουν την ιστοσελίδα, θα υπάρχει μια πολύ εύκολη παράκαμψη για τους χρήστες.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λοιπόν, πήρε απόφαση εξ αυτού λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν απαιτεί συγκεκριμένη σχέση μεταξύ του μέσου που καταπατά τα πνευματικά δικαιώματα και του παρόχου που το φιλοξενεί για να εκδώσει μια διαταγή απαγόρευσης. Επιπλέον, η κάθε χώρα ξεχωριστά θα της επιτρέπεται να αποφασίζει την απαγόρευση πειρατικών ιστοσελίδων.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: