Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Plato, Το Διαστημικό Παρατηρητήριο Για Την Εύρεση Νέας Γης

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος θα στείλει ένα παρατηρητήριο στο διάστημα με σκοπό να αναζητήσει τους πιθανούς κατοικήσιμους πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος. Το Plato – Planetary Transits and Oscillations of stars – θα ψάξει για πλανήτες με τον έλεγχο της φωτεινότητας μέχρι ένα εκατομμύριο κοντινά αστέρια.

Το Plato θα εφοδιαστεί από τον Οργανισμό με 34 τηλεσκόπια και κάμερες ώστε να μπορέσει να παρατηρεί πότε πλανήτες περνάνε μπροστά από τον ήλιο τους. Ο ΕΟΔ αναφέρει πως η αποστολή θα δώσει έμφαση στην ανακάλυψη και τον χαρακτηρισμό πλανητών στο μέγεθος της Γης, αλλά και πιο μεγάλων. Αυτοί οι πλανήτες που θα εξερευνηθούν θα βρίσκονται μέσα στη ζώνη όπου μπορεί να δημιουργηθεί νερό και ζωή.

Το ίδιο παρατηρητήριο θα μπορεί να ανιχνεύει ακόμη και τη σεισμική δραστηριότητα στους πλανήτες υπό επιτήρηση, καθώς και με πληροφορίες από τη Γη, θα βρίσκει τη μάζα, την ακτίνα, και τη πυκνότητά τους.

Το Plato θα σταλεί στο διάστημα με έναν σοβιετικό πύραυλο Soyuz από τη πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στη Γαλλική Γουιάνα και θα τεθεί σε τροχιά γύρω από το ίδιο σημείο με το παρατηρητήριο Γαία για το οποίο μάθαμε εδώ πριν από δύο εβδομάδες. Ο ΕΟΔ λέει πως το Plato θα σταλεί το 2024 για μια αποστολή που θα διαρκέσει για έξι χρόνια. Ο ίδιος οργανισμός θα θέσει σε τροχιά επίσης τα Solar Orbiter και Euclid το 2017 και 2020 αντίστοιχα.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: