Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Οι Exynos 5 Octa Θα Χρησιμοποιούν Και Τους 8 Πυρήνες Ταυτόχρονα

Samsung Exynos 5 Octa

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι βρήκε λύση ώστε να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες των Exynos 5 Octa επεξεργαστών με το Heterogeneous Multi-Processing (HMP).

Όπως γνωρίζουμε, οι επεξεργαστές βασίζονται στην τεχνολογία big.LITTLE και για αυτό χρησιμοποιούν 4 πυρήνες για απλές εργασίες και 4 για απαιτητικές. Το “πρόβλημα” με αυτούς όμως είναι ότι λειτουργούσαν μόνο οι 4 κάθε φορά ανάλογα την εργασία, και όχι και οι 8 ταυτόχρονα. Με την παρουσίαση του πρώτου πραγματικού οκταπύρηνου επεξεργαστή από την MediaTek όμως η Samsung αποφάσισε να αλλάξει την λειτουργία των Octa και να τους μετατρέψει σε οκταπυρήνους που χρησιμοποιούν και τους 8 πυρήνες ταυτόχρονα.

Η εν λόγω αλλαγή θα γίνει με το Heterogeneous Multi-Processing που είναι μία ενημέρωση firmware. Η HMP θα κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου “ξεκλειδώνοντας” τους πυρήνες και έτσι θα επιτρέψει την ταχύτερη πραγματοποίηση των εργασιών. Ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν θα επηρεαστεί η αυτονομία των συσκευών.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: